Povratak u đunglu

Just Cause 2

25.11.2009 u 13:07

Bionic
Reading

Sjećate li se igre Just Cause? Ta akcijsko-adrenalinska zezancija prepuna nabrijanog gameplaya ostavila nas je pomalo gorkog okusa zbog svojih razočaravajućih i ponavljajućih misija i pre šture priče.

 U novom nastavku glavni protagonist igre, CIA-in specijalni agent Rico Rodriguez  vraća se u akciju kako bi pomogao svojoj partnerici da pronađe i ubije svog prijatelja i mentora Toma Sheldona koji se skriva na otoku Panau.

Programeri su ovog puta više svoje pažnje usmjerili kako bi ispravili neke očite nedostatke koje su proganjale prvi dio. Tako su se koncentrirali na poboljšanja rudimentarnih elemenata igrivosti, a to su borba i umjetna inteligencija protivnika. Sukladno tome, protivnici bi trebali biti puno organiziraniji, brži i opasniji po vaš život.
 
Imajući na umu veću težinu protivnika, igrin engine se morao dodatno prilagoditi u svrhu boljeg i preciznijeg ciljanja. Tako ćemo sada biti u mogućnosti pogađati točno određene dijelove protivnikova tijela što je svakako dobro došla novotarija. Sve navedeno ćemo obavljati sa velikim arsenalom oružja koji nam stoji na raspolaganju. Naravno, na podužem popisu već od prije viđenog oružja naišli smo i na neka nova. Od zanimljivijih izdvajamo laserski navođene rakete,  ručni bacač granata i mini gun. Najbolje od svega je što se sad i vozila i oružja mogu u potpunosti nadograđivati što ovoj igri pomalo daje notu RPG-a.

Kako je Just Cause 2 „sandbox“ igra, naglasak na vozila u njoj je dodatno naglašen. Teren na otoku Panau po kojem ćete lunjati unaokolo nije svugdje jednak. Od suhih pustinjskih dijelova, vlažnih močvarnih područja do snijegom zasutim planinskih predjela, odabir vozila će svakako odigrati važnu ulogu u ovom naslovu.

Jedna od osobina novog nastavka je ta što ćete moći igrati upravo onako kako želite. Da li će te se odlučiti ukrasti vojni transporter, izvršiti atentat na nekog vojnog dužnosnika ili možda uništiti neki važan strateški objekt - ostaje na vama. Sa preko tisuću 'manjih' misija koje služe kako bi obavili one 'veće', akcije sigurno neće manjkati. Uz puno bolji grafički engine igra bi trebala biti prava 'ljepotica'. Da li će nam ta ljepotica ostati u lijepom ili maglovitom sjećanju ostaje nam za vidjeti…