PRIJATELJICE NOĆI

Legalni bordeli rade kao i bilo koji drugi biznis

17.11.2013 u 11:12

Bionic
Reading

Jedan do bordela u Nevadi, gdje je prostitucija legalna već 42 godine je Sheri’s. Djevojke imaju ugovor o radu, ostaju tamo koliko im treba, a vlasnik, inače bivši policijski inspektor, do sada je u posao uložio 20 milijuna dolara

Nevada je jedna od rijetkih američkih država, ali je među rijetkima i u svijetu u kojoj prostitucija funkcionira kao legalan biznis, a 'najstariji zanat na svijetu' tamo je ozakonjen prije 42 godine. Kako radi jedan legalan bordel, nedavno je istražio Business Insider i mnogi će vjerojatno ostati iznenađeni manjkom klišea na koje smo navikli kada se govori o kućama u kojima 'prijateljice noći' dočekuju svoje klijente.

Za početak, one nisu samo 'prijateljice noći' jer rade i po danu, isto kao što su vrata bordela otvorena non stop – 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, 365 dana u godini. Zaboravite sve što se vidjeli u filmovima. Bordel nije nikakvo opskurno mjesto, mračno i smrdljivo u kojem svira loša glazba, najčešće nekakvi otpaci countryja. Sheri’s Ranch o kojem piše Business Insider, izgleda kao spa i wellness centar i da na pročelju zgrade ne stoji natpis 'Girls, Girls, Girls', teško da biste pogodili da se radi o javnoj kući.

Zgrada ima dva ulaza, a da klijenti ne bi odmah uletjeli u 'vatru', na prvim vratima ih čeka bar gdje mogu nešto pojesti, popiti i družiti se, a druga su ulaz u 'svijest strasti'. No nije sve isključivo u zgradi, jer postoje i dodatni sadržaji koji se ne vide izvana. Bazen i nekoliko bungalova u unutarnjem dvorištu tamo su za posebne prilike. Kada klijenti uđu u Sheri’s, tamo ih čekaju sve djevojke koje su u tom trenutku u smjeni, predstave se, zatim malo prošetaju ispred njih i čekaju koja će biti odabrana. Kada klijent odabere svoju djevojku, odlaze zajedno u njezinu sobu i tamo dogovaraju što će raditi i cijenu.

Madam ovog mjesta zove se Dena, ona je gotovo majka djevojkama koje rade u Sheri’s Ranchu. Iako smo čitali i čuli brojne ružne priče o djevojkama koje se bave prostitucijom, ovo mjesto u Nevadi, udaljeno dva sata vožnje od Las Vegasa, nešto je sasvim drugo.

'Mnogi misle da se djevojke ovdje tjera na prostituciju i da su tu protiv svoje volje. Istina je zapravo suprotna i imamo toliko ponuda za posao ovdje, da nam je samo problem koga odabrati', kaže Dena.

Žene koje traže posao u Sheri’su moraju imati dozvolu za rad kao samostalne djelatnice, koju im izdaju vlasti u Nevadi, i tek onda mogu popuniti prijavnicu za posao na internetskoj stranici Sheri’sa. Dovoljno je samo staviti nekoliko svojih fotografija, ali to često nije dovoljno, pa o tome koja će djevojka dobiti posao zna ovisiti i ono što napišu o sebi.

Djevojke koje tamo rade mogu raditi dnevnu smjenu koja traje od pet ujutro do pet popodne i otići kući ili ostati od pet do petnaest dana u Sheri’su. Ako ostaju, tamo i spavaju, a za svoju sobu plaćaju dnevni najam od 46 dolara. Pedeset posto zarade dijele s vlasnikom Chuckom Leejem i čini se da su svi zadovoljni. Jednom tjedno tu dolazi liječnik koji pregledava djevojke, a svaki klijent mora otići na pregled spolovila prije bilo kakvog seksualnog kontakta s djevojkama.

Ovo mjesto razbija još jedan kliše, a to je da tu rade samo djevojke koje ne znaju ništa drugo raditi, ukratko – one koje društvo nije prihvatilo. Pogrešno! Destini je, primjerice, udana žena i ima dijete. Sretno je udana, a kaže da je jedino važno imati zdrav odnos i razmišljanje o seksu.

'Ovdje često dolaze muškarci koji su sramežljivi i neiskusni. Ja im nastojim omogućiti da se osjećaju voljeno, to je moj posao', priča Destini.

Njezina kolegica Amber Lynn živi na Floridi, pa je tako dva tjedna u Sheri’su, a dva tjedna na Floridi gdje živi s dečkom. Ona je već ranije radila kao prostitutka u Louisiani, ali se prebacila u Nevadu kako bi izbjegla probleme sa zakonom. I kad smo već kod zakona, vratimo se opet na vlasnika Chucka. On je bivši policijski inspektor, koji je Sheri’s otvorio nakon što je dobro prodao dionice Oldsmobilea. Trebalo mu je neko vrijeme da uspije pokrenuti cijeli posao, a prema njegovoj procjeni, do sada je u Sheri’s uloženo oko dvadeset milijuna dolara. Kao što smo rekli, legalna prostitucija funkcionira kao bilo koji drugi biznis.