radovi

Mjesec dana se neće moći voziti jednom hrvatskom autocestom

29.03.2024 u 13:26

Bionic
Reading

Mjesec dana, od srijede 3. travnja u 8 sati ujutro do 3. svibnja za sav promet bit će zatvorena dionica autoceste Zagreb - Macelj od Krapine do Trakošćana. Riječ je o 17 kilometara autoceste koja se zatvara zbog radova redovnog održavanja i obnove autoceste, izvijestili su iz Autoceste Zagreb–Macelj.

Kako piše Jutarnji.hr, u potpunosti će biti obnovljena rasvjeta u tunelima Sveta Tri Kralja i Brezovica. U tunelima će se obaviti i kontrola i servis svih ventilatora. Također će biti oprane obloge svih tunela, nakon čega će se obaviti bojanje tunela.

Uz to, bit će obnovljen sustav zaštite pokosa "Puhi" koji se nalazi na dionici s jednim kolnikom te će se napraviti glavni pregled svih objekata koji se nalaze na dionici s jednim kolnikom i svih tunela s dvije cijevi.

Tijekom odvijanja radova promet u smjeru Graničnog prijelaza Macelj preusmjeravat će se u čvoru Krapina na državnu cestu D1 do čvora Trakošćan, a u smjeru Zagreba preusmjeravanje na D1 krenut će u čvoru Trakošćan, a na autocestu vozila će se vratiti u čvoru Krapina.

Osim ovih radova koji slijede, na ovoj autocesti trenutno se obnavlja most Krapina u smjeru Zagreba, što će biti završeno do 14. lipnja. Obnavlja se i kolnička konstrukcija u čvoru Trakošćan, što će biti završeno 5. travnja.