FILMOVI U MALOM

Najbolji foršpani u 2010.

29.12.2010 u 14:20

Bionic
Reading

Osim po izvrsnim naslovima, 2010. godinu pamtit ćemo i po izvrsnim foršpanima

Foršpani za videoigre u 2010. godini dosegli su sasvim novu razinu, na kojoj ih možemo smatrati specifičnim umjetničkim oblikom. Nekada su se jednostavno sastojali od nekoliko nasumično montiranih scena iz same igre uz koji tekstualni ili vokalni podatak, i to je bilo to.

 

Naravno, kako je jačala industrija, razvojni studiji i izdavačke kuće shvatili su važnost marketinga i značajno povećali ulaganja. Najrasprostranjenija forma marketinga videoigara su dakako foršpani, koji danas svojom kvalitetom mogu impresionirati i one neupućene u svijet videoigara.

 

Koji su nas se foršpani najviše dojmili ove godine, provjerite u nastavku.

 

Započeti moramo, bez sumnje, foršpanom iz nadolazećeg Deus Ex: Human Revolutiona koji ima izniman potencijal postati jedna od najboljih igara sljedeće godine:

 

 

Još početkom godine bez daha nas je ostavio i foršpan za Ghost Recon: Future Soldier:

 

Fantastičan foršpan objavio je i Bungie za tada nadolazeći Halo: Reach koji se na kraju pokazao kao najbolja igra u serijalu:

 

Jednu od najvećih i najisčekivanijih igara ne samo ove godine, već i desetljeća – Starcraft II – Blizzard je najavljivao ništa manje spektakularnim foršpanom:

 

Guštali smo i u uistinu fenomenalnim foršpanima za Star Wars: The Force Unleashed II. Igra je na kraju, na našu veliku žalost, ispala pravi fijasko. No svi obožavatelji SW-a ipak mogu instalirati nešto starije naslove poput Jedi Knight II: Jedi Outcasta ili Knights of the Old Republic i uživati u ukrštavanju lightsabera.

 

Odličan video za još jedan Star Wars naslov stigao nam je iz BioWarea za MMORPG The Old Republic:

 

BioWare posljednjih nekoliko godina radi punom parom, a trenutno radi na tri velika naslova: SW: The Old Republic, Mass Effect 3 i Dragon Age 2:

 

 






 

Vrlo dobrim foršpanima Activision je promovirao i CoD: Black Ops koji je do danas zaradio više od milijardu dolara i srušio mnoge financijske rekorde, ali i donio koji dolar u džepove Rolling Stonesa čijim je pjesmama porasla prodaja nakon objave foršpana za Black Ops u kojemu svira 'Gimme Shelter':

 

 

Jedan od posljednjih ovogodišnjih hitova Assassin's Creed: Brotherhood također je bio promoviran odličnim foršpanima: