KRITIČNi PRAVOPIS I GRAMATIKA

Nastavnica primila Trumpovo pismo i vratila ga ispravljeno: Provukao se jedva s dvojkom

28.05.2018 u 21:52

Bionic
Reading

Umirovljena nastavnica engleskog jezika Yvonne Mason iz Atlante primila je nedavno pismo američkog predsjednika Donalda Trumpa te ga pravopisno ispravila i poslala natrag u Bijelu kuću

Mason, koja je predavala 17 godina engleski jezik u jednoj srednjoj školi u Južnoj Karolini, kazala je kako bi Trumpovo pismo dobilo trojku da ga je pisao u osnovnoj školi, a tek dvojku da ga je sastavio u srednjoj školi.

Kako prenosi britanski The Independent, pismo je, prema ocjenama umirovljene nastavnice, sadržavalo čitav niz pravopisnih grešaka, među kojima je bilo čak 11 primjera pisanja imenice 'predsjednik' i 'država' velikim početnim slovom.

Prema njezinim riječima, pismo je, najvjerojatnije, napisao netko od osoblja Bijele kuće.

'Kada primite pismo s najviše razine, očekujete da je ono barem gramatički ispravno', kazala je Mason, usporedivši pismo s onim koje je primila od republikanskog senatora Lindseyja Grahama, a koje smatra pravim poetskim djelom.

  • +24
Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Inače, pismo koje je nastavnica primila od Trumpa bio je odgovor na njezino koje je napisala povodom pucnjave u floridskoj školi u veljači, kada je napadač ubio 17 učenika.

>>> Sutkinja odlučila da Trump ne smije blokirati pratitelje na Twitteru

Trumpova administracija je često na meti ismijavanja zbog gramatičkih grešaka, a američki predsjednik je postao poznat po tome što često u ranim jutarnjim satima objavljuje zapanjujuće objave na društvenim mrežama, koje su prepune gramatičkih i pravopisnih grešaka, poput krivo napisanog imena njegova prethodnika Baracka Obame i slično.