nije dostavio podatke

Nevjerojatan obrat u slučaju slijepca kojem je pauk u Zagrebu digao automobil: Sada ga čeka još jedna kazna

19.07.2021 u 10:13

Bionic
Reading

Stopostotnom invalidu Mirku Hrkaču Zagrebparking je u rujnu prošle godine podigao automobil u Kačićevoj ulici i naplatio mu kaznu od 500 kuna iako je imao važeću oznaku pristupačnosti koja mu je dozvoljavala parkiranje na tom mjestu, no sada mu iz Grada prijete novom kaznom u iznosu do 700 kuna

Sve ovo velika je nepravda, kaže za Jutarnji stopostotni invalid Mirko Hrkač, kojem je lani u rujnu služba Zagrebparkinga podignula automobil u Kačićevoj ulici i naplatila mu kaznu od 500 kuna iako je imao važeću oznaku pristupačnosti koja mu je dozvoljavala parkiranje na tom mjestu. Mirko Hrkač, inače upravitelj Zaklade 'Čujem, vjerujem, vidim', slijep je, a prometni redari su prošlog rujna kao razlog kazne naveli da je znak koji ima istaknut na vjetrobranskom staklu požutio pa da datum isteka više nije bio vidljiv. Dodali su i da su česte zloporabe takvih oznaka pa prometni redari moraju reagirati na svaku sumnju.

U redarstvu su kasnije utvrdili da je oznaka ipak bila valjana, no usprkos činjenici da je Hrkač pisao mnoge žalbe i Gradskom uredu i Zagrebparkingu, a sve da bi izbjegao ovrhu, kaznu u iznosu od 500 kuna odlučio je platiti.

Ipak, kako donosi Jutarnji, sada Hrkaču prijete novom kaznom. Naime zato što nije dostavio podatke o vlasniku vozila, koje inače glasi na njegovu Zakladu 'Čujem, Vjerujem, Vidim', Hrkač bi mogao dobiti kaznu od 350 kuna, ili 700, ako ne plati odmah. Podatke o vlasniku vozila ima Zagrebparking, ali Redarstvo iz nepoznatog razloga do njih ne može doći pa traži od Hrkača da ih dostavi i njima. Na sve to Hrkač se može žaliti na sudu, ali tek kada mu stigne prekršajni nalog.

Hrkač je frustriran i smatra da mu se događa velika nepravda. Stoga cijeli proces želi završiti što prije, po mogućnosti bez sudskog procesa.