NAJMODERNIJI U EUROPI

Novinari HRT-a u novom studiju kao da su u Muzeju iluzija

16.05.2016 u 15:22

Bionic
Reading

HRT je na 90. obljetnicu radija i 60. televizije u središnji Dnevnik krenuo iz novog studija. To je još jedno preuređenje informativne emisije čiju gledanost teško da više može popraviti i najmoderniji studio s dvadeset metara kvadratnih videozida temeljenog na tehnologiji laserskog fosfornog ekrana. Taman kad čovjek pomisli da su se ustalili, promijeni se vlast, termin, pa se promijene i voditelji i urednička politika, onda se usput prtlja i po studiju i po najnovijoj ideji te voditelji i gosti ne sjede već stoje

A takvom rasporedu viši voditelji, poput Marte Šimić Mrzlečki, ispred stola izgledaju smiješno. Međutim ni to ni to nije bilo najgore. Najgore se dogodilo kad joj se kao pridružio kolega Zoltan Kabok. U jednom trenutku izgledalo je kao da se njih dvoje nalaze u jednoj od soba zagrebačkog Muzeja iluzija. Marta visoka, a Zoltan nizak. Guliver i Liliputanac, kako je netko primijetio na društvenim mrežama.

Zašto je HRT odlučio da mu voditelji stoje, pokušali smo doznati na Prisavlju, ali do zaključenja teksta odgovor nismo dobili. Ili kako je bivši djelatnik HRT-a Petar Štefanić na Facebooku primijetio: HRT ima najmoderniji studio u Europi. Kad bi imali stolac, bio bi najmoderniji na svijetu.