ISPRIKA

Pogreška u smeću: Ne, ne promičemo rodne stereotipe

17.11.2022 u 22:29

Bionic
Reading

Povodom brojnih osuda i opravdanih burnih reakcija na društvenim mrežama koje je izazvao oglas Zagrebačkog holdinga o razvrstavanju otpada, objavljen na tportalu, ispričavamo se čitateljicama i čitateljima

Kad plaćeni oglas za razvrstavanje otpada završi u otpadu, jasno je da je nešto krenulo krivo. U native tekstu koji je za Zagrebački holding izradio tportalov Native studio krivo je krenulo sve: od izvedbe, iz koje se mogu iščitati poruke koje tportal kao medij apsolutno osuđuje, do provedbe, koja je rezultirala uklanjanjem spornoga teksta.

Pomicanje spolne ravnopravnosti i protivljenje svakoj vrsti diskriminacije dio je naših načela. U njihovoj primjeni očito smo pogriješili, ali ne ustručavamo se to priznati. I ispričati se. Iako strogo odvajamo sadržaj koji je naš redakcijski, autorski rad i onaj koji je plaćen, oglasni, svođenje Ane, bivše bankarice, na kućanicu koja, eto, nakon cjelodnevnoga opsluživanja ukućana i recikliranja uspije uhvatiti malo vremena za sebe, koje smo 'servirali' ponajprije našim čitateljicama i čitateljima, protivno je vrijednostima koje promičemo. Preuzimamo stoga svu odgovornost.

Brojni tekstovi koje smo posvetili, među ostalim, uspješnim ženama - poduzetnicama, znanstvenicama, umjetnicama, aktivistkinjama, odvjetnicama… - to najbolje potvrđuju. Žene su, uostalom, naša najvjernija publika. U ime svih kolegica i kolega s tportala, kao glavna urednica, i žena, potpisujem ovu ispriku uz obećanje: ovo nećemo reciklirati.