nakon pet mjeseci

Policija dovršila istragu o trovanju mineralnom u Rijeci: Prijavljene su dvije žene

05.04.2024 u 10:30

Bionic
Reading

Nakon punih pet mjeseci riječka policija dovršila je istragu o slučaju trovanja mineralnom vodom u ugostiteljskom objektu u centru Rijeke

U nastavku kriminalističkog istraživanja, kazneno su prijavljene dvije hrvatske državljanke starosti 38 i 39 godina, piše Novi list.

Riječ je o istraživanju zbog ozljeđivanja hrvatskog državljanina prilikom ispijanja tekućine iz bočice mineralne 4. studenoga 2023. u ugostiteljskom objektu u Rijeci.

Kriminalističkim istraživanjem je po završetku potrebnih analiza, što su ih proveli djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba, utvrđeno da se u spornoj bočici bezalkoholnog pića nalazila alkalna tekućina-sredstvo za čišćenje posuđa, a koje su u tu bočicu ulile osumnjičenice.

Naime, one su kao vlasnice ugostiteljskog obrta s područja otoka Krka u praznu bočicu ulile alkalnu tekućinu i nakon uporabe je neoprezno i lakomisleno ostavile u skladištu uz ostale neotvorene bočice mineralne vode.

Krajem listopada je pak prilikom vraćanja neotvorenih bočica bezalkoholnog pića distribucijskoj tvrtki bez njihovog nadzora, sporna bočica proslijeđena u riječki ugostiteljski objekt gdje je stavljena u opticaj i poslužena gostu koji je zadobio ozljede nakon konzumacije.

Po završetku istraživanja, obje hrvatske državljanke kazneno su prijavljene mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a 39-godišnjakinja je i predana pritvorskom nadzorniku.