HRT-OVE SERVISERKE

PR Moire traži ispriku i najavljuje tužbe

11.12.2008 u 18:08

Bionic
Reading

PR agencija "Moire" priopćila je danas da je sa slavonskobrodskim gradonačelnikom Mirkom Dusparom potpisala legalan ugovor po svim pravilima struke te je zatražila ispriku članova Programskog vijeća HRT-a koji su tu agenciju prozvali zbog korupcije

ZAGREB - Iz "Moire" najavljuju pokretanje sudskih tužba i kaznenih prijava, tvrdeći da su je na sjednici Programskog vijeća HRT-a izravno napala i optužila dvojica članova kao glavnog i vječitog krivca i uzročnika svih nedaća na HRT-u, iako su, tvrde, dopisom vjerodostojno potkrijepili nelogičnost bilo kakvih sumnji u korupciju.

Agencija tvrdi da su sa slavonskobrodskim gradonačelnikom potpisali legalan ugovor kojeg su se i držali organiziranjem dviju press-konferencija, pisanjem priopćenja, briefinga za novinare i drugo. Duspara ih je, kažu, angažirao jer priču o stečaju grada, koji im je prijetio, nije mogao plasirati u nacionalne medije.

"Priča je bila toliko zanimljiva da su je prihvatili svi novinari i urednici s kojima smo kontaktirali", tvrde u "Moiri". Pritom se pitaju gdje je tu korupcija i treba li ju možda tražiti među novinarima i medijima koji tu priču u svibnju nisu objavili, a sad u prosincu prednjače s plasiranjem informacija o korupciji na HRT-u.

Iz "Moire" očekuju javnu ispriku predsjednika i člana Programskog vijeća HRT-a Zdenka Ljevaka i Hašima Bahtijarija, a od HRT-a da u središnjem Dnevniku HTV-a, prilogom kojega su nezadovoljni, objavi njihov demantij.