OBRAZOVNA DRAMA

Puljak: Glunčićev izbor bio bi kraj prave reforme, treba krenuti iznova s Jokićevih temelja

04.04.2018 u 10:40

Bionic
Reading

Obrazovna reforma mrtva je već neko vrijeme, ustvrdio je Ivica Puljak iz stranke Pametno komentirajući činjenicu da Posebno stručno povjerenstvo (PSP) za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije nije u utorak nakon višesatne sjednice u Banskim dvorima donijelo odluku o izboru voditelja i članova Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme

'Očito je neslaganje partnera iz koalicije, ne mogu se dogovoriti ni o voditelju Ekspertne radne skupine... To je najvažnija skupina za provedbu reforme, ali mi se čini da ministrica Divjak u posljednje vrijeme smanjuje važnost te skupine', rekao je Puljak gostujući u Novom danu N1 televizije.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je, podsjetimo, da su uzeli dvodnevnu stanku da bi 'dobro promislili prije konačne odluke', a kamen spoticanja bio je Matko Glunčić, pretendent na mjesto voditelja, državni tajnik u Ministarstvu, kojega resorna ministrica ne želi na vodećoj poziciji ERS-a.

Imenovanje Glunčića na poziciju voditelja ERS-a, ističe Puljak, bilo bi loše.

'On je praktički sudjelovao u rušenju one prave kurikularne reforme i sad imate apsurdnu situaciju da se ministrica bori protiv svog državnog tajnika te najbližeg suradnika ne želi na poziciji voditelja ERS-a. Glunčićev dolazak na čelno mjesto ERS-a bio bi konačni kraj svega, to bi bio poraz i same ministrice i, dogodi li se to, tad bi se trebala povući iz ove vlade', smatra Puljak.

  • +2
Sastanak za izbor šefa Ekspertne skupine za kurikulum Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Obrazovnu bi reformu, ističe, 'trebalo zaustaviti, resetirati i krenuti iznova s temelja kolege Borisa Jokića'.

'Ni reforma ni država nemaju nikakve šanse dok ih vodi ova vlada', ističe Puljak.

  • +14
Prosvjed Sindikata hrvatskih učitelja pred Ministarstvom znanosti i obrazovanja Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl