sastavljanje većine

Raspudić: Prije bih se poturčio pod stare dane nego dao potporu Plenkovićevom HDZ-u

30.04.2024 u 13:24

Bionic
Reading

Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić na N1 govorio je o pregovorima o sastavljanju većine.

'Vrlo je jasno sve što smo govorili 4 godine, HDZ ne dolazi u obzir ni u kakvoj kombinaciji, smatramo da vrijedi sklopiti ovu antikorupcijsku opciju', kazao je Raspudić na N1.

Osvrnuo se i na Vesnu Vučemilović. 'Ne bih davao teške ocjene, pričekajmo da se formira saborska većina pa možemo onda govoriti o motivima pojedinih aktera. Za nju ne znam, čini mi se da su vodeći dijelovi DP-a imali deal s HDZ-om i prije izbora.'

Dodaje da za antikorupcijsku većinu njegova ruka nije upitna. 'Mi nismo na tržištu jer je naša pozicija jasno definirana. Prije bih se poturčio pod stare dane nego dao potporu Plenkovićevom HDZ-u', poručio je.

'Kad smo kod SDSS-a, neki ljudi imaju problema s artikuliranjem mišljenja. Moj problem je što su bili aktivan dio koruptivne hobotnice, to je problem, nemamo problem sa srpskim predstavnicima', istaknuo je Raspudić.

Navodi da bi ovu situaciju bolje mogao analizirati ekonomski stručnjak nego politolog. 'Imamo tri aktera koja sada trguju – HDZ, DP i manjinci. Sve mi ide u smjeru da će HDZ, DP i manjinci složiti većinu. Borit ćemo se do zadnjeg, ali izgledno je da će se ići u formiranju svačije cijene i na kraju do dogovora', dodao je.

O raskolu u Mostu

Komentirao je i odlazak njega i Marije Selak Raspudić iz Mosta i kakvu je ulogu u tome imao Marin Miletić. 'Postoje neki razlozi koji ostaju interni, ali ovo je bio neki okidač, da osobu koja se u kampanji javno ogradi od vas, pa da nosite listu na kojoj je ista ta osoba', kazao je.

Dodaju da će on i Selak Raspudić djelovati kao nezavisni zastupnici u Saboru. 'Ne treba odustati od svega što se radilo godinama, a ako ne budemo vidjeli jasnu političku perspektivu, vratit ćemo se akademskim karijerama', rekao je Raspudić.

Komentirao je i hoće li u slučaju novih izbora izaći na njih: 'Nisam siguran, treba nekad procijeniti trenutak.'