POVIJESNI SUSRET

Sjevernokorejski dužnosnici u SAD-u i Singapur odrađuju pripreme za summit

29.05.2018 u 09:45

Bionic
Reading

Sjeverna Koreja šalje vodeće dužnosnike u SAD i Singapur, izvijestili su u utorak mediji što je zadnji pokazatelj da će do summita sjevernokorejskog vođe Kim Jong una s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom ipak doći

Potpredsjednik centralnog komiteta vladajuće sjevernokorejske Radničke stranke Kim Yong Chol trebao bi otputovati za SAD u srijedu nakon susreta s kineskim dužnosnicima u Pekingu, izvijestila je južnokorejska agencija Yonhap.

Šef kabineta sjevernokorejskog vođe Kim Chang Son, pak, otputovao je u ponedjeljak navečer preko Pekinga za Singapur, izvijestila je japanska televizija NHK.

Bijela kuća objavila je kako pripremni tim u kojemu je zamjenik predstojnika ureda američkog predsjednika za operacije Joe Hagin putuje u Singapur na susret sa Sjevernokorejcima.

  • +4
Kim Jong Un Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Prema izvješćima planiranje povijesnog summita, kojega je Trump otkazao prošloga tjedna, nastavlja se. Trebao bi se održati 12. lipnja.

Kim Yong Chol bio bi najviši sjevernokorejski dužnosnik u SAD-u od maršala Jo Myong Roka koji se 2000. sastao s tadašnjim američkim predsjednikom Billom Clintonom u Bijeloj kući.