GLAS NARODA

Tko su glavni krivci za stanje u hrvatskom nogometu?

06.12.2014 u 20:40

Bionic
Reading

Glavnim krivcem za stanje u hrvatskom nogometu građani smatraju Hrvatski nogometni savez i njegove čelnike, dok su na drugom mjestu Dinamo i Zdravko Mamić, pokazalo je istraživanje Promocije Plus za HRT

Najviše građana, njih 30,2 posto, glavnim krivcem za ovakvu situaciju smatra HNS na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom, dok najvećeg krivca u Dinamu i njegovom izvršnom predsjedniku Zdravku Mamiću pronalazi 20,9 posto građana.

Čak 16,9 posto građana najodgovornijim za hrvatsku nogometnu krizu smatraju ekstremne navijače i huligane, a 13 posto za sve okrivljuje - politiku.

Rješenje problema vide u raspuštanju HNS-a i izboru novih tijela (29,1 posto), strožem zakonu o navijačima (27,2 posto), ograničavanju moći Zdravka Mamića (20,8 posto) i pravoj profesionalizaciji i privatizaciji klubova (10,6 posto).

Podsjetimo, u ponedjeljak bi se vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza trebalo sastati s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Vedranom Mornarom, što je prije nekoliko dana učinilo izaslanstvo Grada Splita i Hajduka, koje je tražilo izmjene Zakona o sportu te izmjene spornog članka Zakona o sprečavanju nereda na sportskim borilištima kako bi se spriječilo da organizatori sportskih događaja sastavljaju tzv. crne liste navijača.