OPASNO NEVRIJEME

Heroj koji je spasio čovjeka iz potopljenog podvožnjaka: 'Žena je vikala, kud ćeš...'

02.05.2024 u 18:05

Bionic
Reading

Najavljeno nevrijeme zahvatilo je istok Hrvatske, točnije Slavonski Brod, koji se oko 17 sati našao na udaru tuče i jake kiše

Oko 17 sati u Slavonskom je Brodu počelo nevrijeme. Pala je velika količina kiše, ali i sitnog leda koji je zabijelio tlo, javlja Plus portal.

  • +36
Nevrijeme u Slavonskom Brodu: Tuča i velike količine oborina poplavile ceste Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

'Nebo se odjednom zacrnilo i krenula jaka tutnjava. Cijeli dan je sparina i očekivao se neki vremenski kaos. Led pada jako ustranu, jabuke, smokve...sve je otišlo.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galović / Pixsell

Krenulo je odjednom, sve skupa je trajalo 15-ak minuta s tim da je tuča bila u dva navrata jednom slabija a drugi put snažnija', kazao je čitatelj 24 sata.

Zbog obilne kiše koja je padala pola sata, mnogim su cestama jurcale bujice, a voda se zadržala i na livadama te poljima.

Policija javlja da je zbog velike količine kiše poplavljeno 30-ak podruma, a na intervencije su upućene žurne službe koje saniraju štetu. Zabilježeni su i padovi stabala na pješačku stazu i prometnice koja su brzim intervencijama uklonjena.

Poplavljen je podvožnjak u Ulici Eugena Kumičića iz kojeg je izvučeno vozilo, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a uz fotografiju na kojoj se vidi muškarac u akciji spašavanja.

Prema pisanju 24sata, to je Hrvoje Mužević (48), Brođanin koji je u to vrijeme dostavljao hranu, ali je vidio poplavljeni auto pa priskočio u pomoć. Iako je lijevala kiša, Hrvoje je izašao iz svog auta, iz kojeg, tvrdi, nije baš dobro vidio, ali uočio je da se nešto događa. Nekako je došao do auta i pomogao nesretnom čovjeku.

'Vidio sam da auto pluta u vodi ispod podvožnjaka. Taj je podvožnjak poznat po tome da poplavi čim padne malo više kiše i ljudi često procijene da mogu proći automobilima, pa zaglave', kaže Hrvoje.

Istaknuo je da se razina vode jako brzo podizala.

'Istrčao sam, a žena je vikala 'kud ćeš'. Ne znaš tko je u autu niti što se događa, mogao se netko udaviti. Nisam mogao drugačije nego ući u vodu. Kad sam došao do auta, unutra je sjedio čovjek srednjih godina. Kao u šoku, nije reagirao ni na što što sam mu govorio. Počeo sam gurati auto i vidio dva momka koja trče pomoći. Brzo se dizala razina vode, a na kraju nas se skupilo desetak i izgurali smo čovjeka iz poplave', priča Hrvoje i kaže da je svejedno dovršio dostavu koju je imao.

Prema DHMZ-u, gotovo cijela Hrvatska je pod žutim meteoalarmom zbog nadolazećeg nevremena.