novi pokušaj

U produkciji nova Alien igra

22.10.2013 u 13:26

Bionic
Reading

Sega je objavila da financira razvoj nove igre smještene u Alien setting i kako su oko nje vrlo oprezni s obzirom na ogroman neuspjeh Colonial Marinesa

Aliens: Colonial Marines jedan je od najvećih neuspjeha u povijesti gaminga, ne toliko zbog loše kvalitete same igre koliko zbog uljepšavanja promotivnih video materijala i screenshotova koji su igrače krivo naveli na pomisao da se radi o igri najviše kvalitete.

 

Iza cijelog je projekta pak stajala Sega koja je u projekt ulupala desetke milijuna dolara i zbog toga se na kraju dobrano opekla. Upravo zbog toga ne iznenađuje oprez u pogledu nadolazeće Alien igre.

 

Naime, Sega je objavila da Creative Assembly radi na igri pod imenom 'Alien: Isolation' koja će biti FPS s elementima horora i pod velikim utjecajem igara poput BioShocka i Dishonoreda. Igra bi se na tržištu trebala pojaviti tijekom sljedeće godine na next-gen konzolama i PC-u, a igrači će preuzeti ulogu Ripleyjine kćeri. Ženski protagonisti uvijek su dobrodošli u testosteronom napucanu gaming industriju!

 

Igra je u razvoju već neko vrijeme, a po prvi je puta trebala biti predstavljena na ovogodišnjem E3-u. To se ipak nije dogodilo iz još nepoznatog razloga, a prve promotivne materijale očekujemo uskoro.