TRAŽi drugi mandat

Valter Flego: Evo što sam radio proteklih pet godina u Bruxellesu. Ponosan sam

03.05.2024 u 11:29

Bionic
Reading

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu i kandidat broj 1 Valter Flego u srijedu je u Puli ustvrdio da je centristička liberalna lista za predstojeće europske izbore "najjača" jer spaja najjače regionalne opcije, ali i jake individualce

Naš primarni zadatak je čuvanje dosegnutih civilizacijskih vrijednosti u Hrvatskoj i suživot s nacionalnim zajednicama, dodao je.

Na Svjetski dan slobode medija, aktualni europarlamentarac predstavio je svoju listu te se osvrnuo na svoj prvi briselski mandat, ali i planove za drugi.

"Jedini sam kandidat iz Istre s realnom šansom za Europski parlament. Velike stranke nemaju predstavnike iz naše županije i zato vjerujem da će ova lista dobiti još veći broj preferencijalnih glasova. Naša je lista za sve koji žele argumentiranu, realnu i pristojnu politiku, a ne svađe i uvrede", rekao je Flego.

Dodao je da ta lista želi biti glas normalne i otvorene Istre i Hrvatske u Europskom parlamentu i nastaviti tamo gdje je on stao. 

"Svakoga mogu pogledati u oči, svakome reći što sam pet godina radio. Osvojim li drugi mandat, obećavam da će tako biti i narednih pet godina. Imam energije, volje i tim sjajnih ljudi. Želim dovršiti posao prometnih koridora na način da sudjelujem u kreiranju novog EU proračuna i osiguram da ponovno imamo velike europske novce za sve naše projekte doma, a želim i realizirati premium kategoriju najboljih proizvoda", kazao je. Dodao je i da je svaki europarlamentarac "najproduktivniji u drugom mandatu" te da je spreman odraditi još pet godina u Bruxellesu.

Flego se osvrnuo na svoju ulogu izvjestitelja Europskog parlamenta za jedan od najvažnijih programa EU-a Digitalna Europa, na prometne koridore i mogućnost korištenja 26 milijardi eura iz Instrumenta za povezivanje Europe, na svoju inicijativu za označavanje najboljih poljoprivrednih proizvoda novom 'premium' oznakom te na ujedinjavanje svih hrvatskih zastupnika u parlamentu nekoliko puta, što je presedan od ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

"Pristojno je i ispravno kad od građana tražite povjerenje za budućnost jasno reći što ste u proteklih pet godina u Bruxellesu radili. A ja sam više nego ponosan na sve realizirano u ovom mandatu", zaključio je Flego.