LIJEPO, A UKUSNO

Evo nekoliko genijalnih načina za ukrašavanje čokoladom

23.03.2017 u 07:00

Bionic
Reading

Dekoracije na slasticama daju lijep završni štih, a često mogu spasiti situaciju ako je kolač podbacio u vizualnom aspektu

Bez obzira na to jeste li u potrazi za super načinima kako udahnuti nov izgled slasnim muffinima ili cup cakesima, kolačima ili tortama, ove ideje za čokoladne dekoracije inspirirat će vas da se i sami razigrate u kuhinji prilikom spravljanja delicija.

Super je stvar ta da vam za dekoriranje mogu poslužiti sve vrste čokolade od bijele pa do mliječne.

Čokoladne kovrčice

Čokoladu otopite na laganoj vatri, izlijte je, malo razmažite i ostavite da se stisne. Lopaticu držite pod malim kutom i lagano stružite. Možete iskoristiti i nožić za guljenje povrća. U svakom slučaju dobit ćete prekrasne krupne kovrče od čokolade koje će sjajno izgledati na mnogim slasticama.

Čokoladna piljevina

Ovakav je način dekoracije svima dobro poznat: pređite preko čokoladne ploče malom strugalicom i dobit ćete efektan ukras koji uvijek dobro izgleda (a ukusan je).

Čokoladni motivi

Čokoladu otopite na laganoj vatri pa je izlijte na komad papira i razvucite u tanku površinu. Izradite motive uz pomoć kalupa ili, ako ste vještiji, iscrtajte npr. srca ili zvjezdice pa ih izrežite. Pažljivo ih premjestite da se ohlade na papiru za pečenje.

Čokoladni oblici

Otopljenu čokoladu izlijte na odgovarajući komad alu folije izrezane na trake prema visini i obujmu kolača ili torte. Razmažite čokoladu u tanku, glatku površinu (ostavite slobodan rub do centimetar sa svih strana). Foliju uzmite za slobodne rubove pa je savijte ili obložite oko torte.

Čokoladna mrežica

Otopljenu čokoladu izlijte na papir za pečenje uz pomoć stošca s rupicom u oblik mrežice. Kad se stvrdne, pažljivo je odvojite uz pomoć noža i efektni ukras je tu.

Voće preliveno čokoladom

Ima li što ukusnije od voća u čokoladnom ogrtaču. Voće, jagode, grožđe ili neko bobičasto voće (bitno je da bude suho, bez kapljica vode) potopite u rastopljenu čokoladu i ostavite da se stisne na papiru za pečenje.

Iscrtavanje s čokoladom

Iako ćete često naići na recepte u kojima se za iscrtavanje čokoladom koristi čista plastična vrećica s otkinutim rubom, umjesto toga možete isprobati i papir za pečenje koji trebate oblikovati u stožac. Ovakvim načinom ukrašavanja možete, ako ste vještiji, izraditi cvjetiće ili zvjezdice, a super će vam doći i prilikom ispisivanja imena na rođendanskoj torti.