ODALA POČAST

Haljina ove divne 71-godišnje Francuskinje krije vrlo zanimljivu priču

08.05.2024 u 14:08

  • +5

Isabelle Huppert

Izvor: Profimedia / Autor: ALIAH ANDERSON / GETTY IMAGES / MICHAEL STEWART / INSTAR IMAGES / KRISTIN CALLAHAN / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Uz glumačke kolegice Naomi Watts i Nicole Kidman, 71- godišnja Isabelle Huppert na stepenicama njujorškog muzeja Metropolitan ovog je ponedjeljka također prodefilirala u kreaciji modne kuće Balenciaga

Sa gruzijskim dizajnerom Demnom Gvasalijom na čelu Balenciage, glumicu Isabelle Huppert veže dugogodišnje prijateljstvo i suradnja.

'Otkako sam imala to zadovoljstvo da me odjene, smatram da uvijek postoji ta mješavina koja dotiče klasicizam, a u isto vrijeme, postoji njezino tumačenje. Kao da neprestano spaja prošlost i sadašnjost sa golemom inteligencijom i briljantnošću', izjavila je na račun Balenciaginog dizajnera koji je za nju osmislio jednostavnu, ali krajnje efektnu haljinu kremaste boje, sa dugim šlepom koji se prelijevao preko stepenica.

Tom kreacijom, francuska glumačka diva odala je počast sestrama Callot.

Na crvenom tepihu Met Gale pojavila se u reinterpretaciji vjenčanice s laticama modne kuće Callot Sœurs iz 30-ih godina, izrađene od svilenog satena boje šampanjca, patiniranog u ateljeu Balenciage.

'Vjerujem da sam među svim sudionicima nedvojbeno ja ona koja ima najočitiju i prije svega najosobniju poveznicu. Budući da nosim haljinu koju je reinterpretirao Demna, očito za Balenciagu, ali haljinu koju su kreirale moje prabake', otkrila je Huppert odavši prekrasnu modnu počast svojim precima i francuskoj modi.

Balenciagina reinterpretacija haljine bila je ukrašena izvezenim čipkastim rupčićem na zapešću, sa ljevkastim izrezom ovratnika (onaj originalnog modela bio je okrugao) i stiže sa šlepom dugačkim četiri metra.

met gala

Pogledajte spektakularne haljine s najglamuroznije modne zabave u godini

Pogledaj galeriju