Implantološka rješenja

Bezbolna ugradnja zuba u Poliklinici ARENA

13.09.2017 u 09:54

Bionic
Reading

Implantologija kao grana stomatologije, tj. ugradnja implantata danas predstavlja najmodernije i cjeloživotno rješenje kod gubitak jednog ili više zuba. Glavna prednost ugradnje zubnih implantata je ta što nema potrebe za brušenjem susjednih zdravih i neoštećenih zuba. Zubne implantate mogu ugraditi gotovo sve osobe starije od 18 godina

Poliklinika ARENA u ponudi ima zubne implantate renomiranih svjetskih proizvođača ADIN i Nobel Biocare na koje osiguravaju doživotnu garanciju. U slučaju da pacijent nema dovoljno volumena kosti, prvo se pristupa nadogradnji kosti, a nakon toga se postavljaju implantati pa cjelokupni proces može trajati od 6 do 9 mjeseci.

Tim vrhunskih stručnjaka Poliklinike ARENA pacijente prate kroz cijelo vrijeme trajanja terapije. Proces ugradnje implantata vrši se u posebno opremljenoj kirurškoj ordinaciji. Prije zahvata potrebno je napraviti 3D CBCT i 2D ortopanski snimak koji je neophodan kod planiranja stomatološkog liječenja i praćenja rezultata nakon zahvata. Postupak ugradnje zubnog implantata se obavlja pod lokalnom anestezijom i traje otprilike 15-ak minuta. S obzirom na to da je potrebno pričekati nekoliko mjeseci do srastanja zubnih implantata s kosti, za to vrijeme pacijent dobiva privremene zube kako bi mogao obavljati svakodnevne obaveze. Nakon što zubni implantat sraste s kosti, dolazi završna protetska faza gdje se na zubni implantat i suprastrukturu ugrađuje zubna krunica ili zubni most.

Zahvaljujući vrhunskim oralnim kirurzima i najmodernijoj tehnologiji, u Poliklinici ARENA ugradnja implantata je bezbolan i siguran zahvat. Održavanjem pravilne oralne higijene, redovitim kontrolama i profesionalnim čišćenjem zubi, zubni implantati mogu potrajati cijeli život. Rizik od odbacivanja zubnih implantata je sveden na minimum, a postoji kod osoba koje su pušači, dijabetičari te kod osoba s parodontozom.

Nedostaje vam jedan ili više zubi, želite stručno mišljenje i plan terapije, rezervirajte svoj termin specijalističkog pregleda u Poliklinici ARENA. Nazovite još danas na broj 01/6542-655 ili putem e-maila na info@arenapoliklinika.hr

Stomatološka poliklinika ARENA

Remetinečki gaj 2k , 10020 Zagreb 

Tel: 01 6542 655 

Web: http://www.arenapoliklinika.hr

E-mail: info@arenapoliklinika.hr