POTPUNA DOMINACIJA

Ni Barbie nije odoljela omiljenim natikačama koje slave 50. rođendan

28.07.2023 u 12:24

Bionic
Reading

S filmom ‘Barbie’ Grete Gerwig koji je konačno stigao u svjetska kina - i donosi obilje modne inspiracije - puno je tinte proliveno o ružičastoj boji

Iako se gledateljice filma neće moći dokopati prilagođenih stiletto cipela Manola Blahnika koje Margot Robbie nosi u ulozi najpoznatije lutke na svijetu, njezini praktičniji odabir obuće nije tako nedostižan.

U posljednjoj sceni ljetnog kino hita, Barbie oblači par legendarnih natikača Arizona brenda Birkenstock koje, od originala, odskaču detaljem većih kopči zlatnog sjaja. Blijedoružičaste nijanse, Robbie ih je u filmu uklopila u stajling sa smeđim blejzerom, no to nije prvi put da se omiljene anatomske natikače pojavljuju u ovom filmu.

Kako je već otkriveno trailerom filma, u jednoj sceni pojavljuje se i tipični par Birkenstockovih natikača Arizona u smeđoj boji, a koji Robbie nudi glumica Kate McKinnon, kao izbor između standarnih visokih potpetica.

Unaprijeđena, ružičasta verzija birkentsockica kakve u filmu ‘Barbie’ nosi njegova glavna junakinja u prodaji se nalaze po cijeni od 130 eura, a u prilog njihovoj popularnosti dovoljno govori podatak da ih na većini stranica krasi status rasprodanog artikla.

Na modnoj sceni prisutne od 1973. godine, natikače Arizona brenda Birkenstock osvojile su naklonost brojnih ljubitelja mode i udobne obuće diljem svijeta. Njihovim dizajnom poigrali su se i brojni dizajnerski brendovi u sklopu Birkenstockove lukusuzne linije 1774, a brend je ove godine na poseban način odlučio obilježiti jubilarnu, 50. godišnjicu lansiranja svog najprodavanijeg modela.

Navedeno je učinio lansiranjem ograničene serije od 1973 para svojih legendarnih natikača, uz čiju se kupnju dobivaju čarape.

Birkenstock Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo