KAKAV DOM!

Od zapuštenog zemljišta do bajkovite vile: Gwyneth Paltrow otvorila je vrata svog novog, očaravajućeg doma

03.02.2022 u 13:45

Bionic
Reading

Gwyneth Paltrow svoj je divan dom smješten u Kaliforniji počela graditi još 2015. godine, kad je pronašla zapušteno zemljište u Montecitu i odvažno se upustila u tu graditeljsko-dizajnersku avanturu

Lijepa glumica koja se posljednjih nekoliko godina nametnula i kao utjecajan lifestyle guru u najnovijem je broju uglednog magazina Architectural Digest pokazala kako izgleda njezin luksuzni dom uređen u modernom stilu.

Oronuli prostor, nimalo privlačan bilo kojem investitoru, u kojem su vladali rojevi buba i zalutalih životinja, plavokosa oskarovka pretvorila je u čarobno zdanje koja ostavlja bez daha.

'Sve je izgledalo kao Grey Gardens. Ali zaljubila sam se u taj prostor, ali i zadivljujući pogled', rekla je zvijezda 'Iron-Mana' referirajući se na zapušten posjed u kojem su nekoć živjeli rođaci Jackie Kennedy.

  • +5
Gwyneth Paltrow Izvor: Profimedia / Autor: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Kako bi realizirala svoje ideje, Gwyneth Paltrow zatražila je pomoć Robina Standefera i Stephena Alescha, osnivača arhitektonske tvrtke koja je dizajnirala prvi pop-up shop i stalno mjesto za njen lifestyle brend Goop.

Zajedno su osmislili prostrani dom prepun svjetla koji holivudska zvijezda sada dijeli sa svojim suprugom, piscem i producentom Bradom Falchukom.

Dizajn kuće nadahnut je njezinom ljubavlju za drevna načela wellnessa te prostor odiše posebnim mirom, no bilo je mjesta i za dizajnerske eksperimente, poput npr. koktel bara u potpunosti isklesanog od ružičastog mramora.

Gwyneth je jednokatnicu uklopila u prostor, a zanimljivo je da se jako vodilo računa i o načinu gradnje i materijalima - kameni zidovi izgrađeni su tako da oponašaju drevnu tehniku ​​zidanja koja potječe iz neolitika.

No cijelo je zdanje daleko suvremenije nego što se može činiti. Za početak, u potpunosti radi na solarnu energiju i koristi 'sustav sive vode' koji prikuplja i prenamjenjuje otpadne vode iz sudopera, tuševa i kade.

'Dom bi trebao odražavati tjelesnost i etos svog vlasnika. Dobro postavljena rasvjeta i plišani namještaj u fluidnim, postmodernim oblicima daju posebnost prostoru', otkrio je arhitekt Standefer za Architectural Digest.