NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE

Ova neobična kombinacija je novi hit na internetu, a veliki plus je to što je zdrava

21.08.2018 u 11:22

Bionic
Reading

Biste li probali avokado u kombinaciji s čokoladom i kruhom? Vjerovali ili ne, mnogima je ovo jelo pravi raj za nepce. Ova neobična kombinacija proširila se društvenim mrežama i vrlo brzo pronašla svoje obožavatelje

Nakon ludnice zvane 'jednorog hrana', a često i 'sirena hrana', jaja u oblaku i raznoraznih drugih trendova koji su prodefilirali društvenim mrežama, na red je došlo još jedno neobično jelo, a riječ je o tostu od avokada i čokolade. Iako naizgled odaje dojam nespojive kombinacije, u ovaj tost kunu se svi koji su ga probali, a najbolje od svega je to što je zdrava alternativa čokoladnim keksima i desertima iz trgovina.

Iako čokolada i avokado nisu nimalo neobičan spoj, pogotovo u veganskoj i sirovoj kuhinji, koje deserte uglavnom baziraju na kremama od avokada, mnogima je pomisao na tost s čokoladom i avokadom itekako neobična.

Riječ je zapravo o najobičnijem tostu na koji se prvo namaže sloj čokolade ili nekih čokoladnih namaza poput Nutelle, Lino lade i slično, a potom se dodaju kriške očišćenog avokada. Avokado možete skašiti vilicom, dodati kvalitetnu čokoladu s minimalno 70 posto kakaa i namazati ga na kruh kao kremasti namaz, no sve je stvar osobnih preferencija, volje i mašte.

Ako se odlučite isprobati ovaj najnoviji gastro hit, pripazite da posegnete za avokadom koji je dovoljno mekan kako biste postigli željeni okus i kremoznost, a ako pazite na liniju, nemojte pretjerivati s ovim jelom. Avokado je možda bogat zdravim masnoćama koje pomažu u održavanju tjelesne težine, ali isto tako je riječ o kaloričnoj voćki koju treba dozirati, a kada tome dodamo kruh i čokoladu, nije teško zaključiti da je riječ o pravoj kalorijskoj bombi.