TRI JEDNOSTAVNA KORAKA

Znate li koliko često treba prati perilicu posuđa i kako to pravilno raditi?

18.03.2021 u 14:29

Bionic
Reading

Da, perilica posuđa služi za pranje posuđa i da, u njoj cirkuliraju voda i deterdžent, no to ne znači da je ne trebamo čistiti. S vremena na vrijeme perilicu treba temeljito očistiti od nakupina deterdženta koje ne vidimo, a koje može postati leglo bakterija

Perilica posuđa nam olakšava rutinu i svakodnevno je u opticaju. Baš zato trebamo joj zahvaliti povremenim čišćenjem. Perilica se u pravilu zapravo treba očistiti sama pa oko nje nećete imati puno posla, no mnogi ne znaju zašto je to uopće potrebno te kako to učiniti.

U perilicama posuđa s vremenom se nakupljaju masnoće, ostaci deterdženta i ostaci hrane. Ne samo da to čini plodno tlo za bakterije, već smanjuje i učinkovitost uređaja. Prema riječima stručnjaka za održavanje kuće Boba Vile, filter perilice posuđa trebali biste očistiti i isprazniti jednom mjesečno.

Postupak se sastoji od tri jednostavna koraka i ne zahtijeva nikakve posebne alate. Evo kako očistiti perilicu posuđa.

1. Očistite odvod

Uklonite donju ladicu za posuđe. Pregledajte odvod stroja za pranje posuđa i uklonite sve ostatke deterdženta i hrane. To će poboljšati protok vode, povećati učinkovitost čišćenja i spriječiti oštećenje perilice posuđa.

2. Ulijte alkoholni ocat u perilicu

Započnite s praznom perilicom posuđa. Stavite šalicu bijelog octa u posudu koju ste smjestili na gornju ladicu perilice. Uključite perilicu. Ocat će isprati masnoću i prljavštinu te ukloniti ustajali miris.

3. Isperite perilicu sodom bikarbonom

Zagrabite jednu šalicu sode bikarbone i posipajte je po dnu perilice posuđa. Upalite kratko pranje s vrućom vodom. Soda bikarbona će perilici dati svjež miris, a nestat će i sve mrlje koje su vam eventualno promakle.