nagrada za najbolji film

Al Pacino objasnio zašto je uništio najnapetiji trenutak dodjele Oscara

12.03.2024 u 11:57

Bionic
Reading

Čak i kada je favorit dobro poznat, napetost dodjele zlatnih kipića uvijek je prisutna jer smo nerijetko svjedoci velikih iznenađenja na Oscarima. Baš u trenutku kada smo trebali doživjeti najnapetiji trenutak večeri, Al Pacino brzo je prešao na stvar, otkrio dobitnika te tako završio kao meta osude gledatelja koji tvrde da je uprskao čitavu večer

Najveća i najglamuroznija dodjela filmskih nagrada održana je ove nedjelje obilježena trijumfom filma 'Oppenheimer' koji je odnio čak sedam nagrada. Iako su favorita proglasili već ljetos, napetost čitave večeri povećavala se dolaskom zadnje kategorije u kojoj je bilo nominirano čak deset filmova, a čast da pročita pobjednika ove je godine pripala legendi Alu Pacinu.

Najveće uzbuđenje i poštovanje prema nominiranima događa se upravo u trenucima kada prezenter stane na pozornicu, čita imena te se vrte kratki isječci nominiranih, a ove godine u posljednjoj je kategoriji taj dio preskočen.

Upravo zato, mnogi su osudili holivudskog velikana da je zakinuo gledatelje za taj najuzbudljiviji trenutak dodjele kada je napetost proglašenja najboljeg filma godine bila na vrhuncu. Kako bi se obranio, oglasio se i sam Al Pacino koji tvrdi kako ideja da odmah pročita pobjednika nije bila njegova.

'Samo želim biti jasan da nije bila moja namjera da ih izostavim, već odluka producenata da ih više ne ponavljaju jer su pojedinačno istaknuti tijekom ceremonije. Bila mi je čast biti dio večeri i odlučio sam slijediti način na koji su željeli da se ova nagrada dodijeli', rekao je Pacino dodavši da duboko suosjeća s onima koji su bili omalovaženi ovim previdom.

Al Pacino Izvor: EPA / Autor: ALLISON DINNER

Pročitavši film 'Oppenheimer' kao pobjednika u kategoriji za najbolji film, u dvorani se prvo začulo komešanje jer su svi okupljeni bili svjesni kako je jedan dio preskočen, a zatim se ekipa pobjedničkog filma okupila na pozornici.

Podsjetimo, film o tvorcu atomske bombe odnio je čak sedam kipića i to u kategorijama: za najbolji film, režiju, glavnu i sporednu mušku ulogu, originalnu glazbu, fotografiju i montažu.

  • +30
Oppenheimer Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo