samo je ukrajina ispred

I kladionice su uvjerene da Baby Lasagna može do pobjede

26.02.2024 u 10:00

Bionic
Reading

Sjajni Marko Purišić osvojio je hrvatsku javnost i fanove diljem Europe pa su i kladioničari procijenili da je 'Rim Tim Tagi Dim' jedan od vodećih favorita ovogodišnjeg Eurosonga

Teško se sjetiti vremena kada je Hrvatska s ovoliko optimizma odlazila na Eurosongu kao što je slučaj nakon pobjede Baby Lasagne čiji je 'Rim Tim Tagi Dim' trenutno - drugi favorit!

Tako barem tvrde kladionice, koje iznimno rijetko griješe u svojim procjenama. Hrvatska je nešto ranije kotirala kao treći favorit za osvajanje laskave titule najbolje pjesme Europe, s Italijom i Ukrajinom ispred sebe. No, nakon jučerašnje uvjerljive pobjede i čak 247 glasova od publike, kladioničari su Baby Lasagnu na ljestvici favorita podigli za jedno mjesto.

Ispred Hrvatske je tako ostala jedino Ukrajina koju će predstavljati alyona alyona i Jerry Heil s pjesmom Teresa & Maria. Još i prije nego što su osvojili Vidbu, ukrajinski pandan Dori, slovili su kao najveći favorit ovogodišnjeg Eurosonga.

Ugledni Eurovisionworld.com izračunao je prosjek svih koeficijenata kladionica te procijenio šanse Ukrajine na 17%, a Hrvatske na 9%. Odmah potom slijedi Italija s 8% pa Island, Belgija, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska...

Zanimljivo, visokoplasirani Island i Švedska još niti nisu odabrali svog kandidata pa tek treba vidjeti hoće li njihov izbor promijeniti šanse Hrvatskoj da napokon ostvari visoki plasman, a možda i pobjedu na Eurosongu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: HRT

Podsjetimo, ovogodišnje izdanje izbora za najbolju pjesmu Europe održava se u Malmöu. Polufinalne večeri na rasporedu su 7. i 9. svibnja, dok će se veliko finale održati dva dana kasnije.

  • +4
Baby Lasagna i Elizabeta Ružić Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL