stiže druga sezona

Joško Lokas najavio nove epizode serije 'Nestali', a evo što gledatelji mogu očekivati

17.12.2020 u 13:01

Bionic
Reading

Prva sezona serije 'Nestali', oduševila je gledatelje, a to će polučiti i vijest da će autorski uradak Joška Lokasa dobiti i svoj nastavak. Ugovori za drugu sezonu potpisani proteklog tjedna, a kako je ranije najavio - publika će moći pratiti četiri nova nastavka

'Producenti Domagoj Jović, Vedran Kasap i ja prije sedam dana krenuli smo s prvim pripremama za snimanje druge sezone. Mahom se sređuju operativni dijelovi projekta, ekipiranje, ali i popis novih lokacija na kojima će se serija snimati, a sukladno scenariju nove četiri epizode serije 'Nestali', ispričao je Joško Lokas za Večernji list.

  • +4
Joško Lokas Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dodao je da je njima kao nezavisnoj produkciji i ekipi serije drago što im je HRT ukazao povjerenje i interes za proizvodnju nastavka 'Nestalih'. 'U nastavku naši junaci kreću u utrku s vremenom kako bi ostvarili svoj cilj, a prije svega spasili vlastite živote. I dalje su u fokusu likovi Prka, Sikira, Nervoza, Gradski, Delon i Pape, koje glume Goran Navojec, Bojan Navojec, Filip Križan, Marko Cindrić, Alan Katić i Vedran Živolić, a kojima se na kraju prve sezone priključila i Snježana, koju tumači Sandra Lončarić', otkrio je autor i scenarist. Najavljuje i nova lica u seriji.

Želja im je, kaže, opet cijeli serijal snimiti na području Starigrada Paklenice, Rovanjske, Selina, Paljuva, Obrovca, Velebita i kanjona Zrmanje. Od 1994. godine Lokas je prikupljao bilješke, a 2010. godine je sve složio u cjelinu te ispisao scenarij.

'Ideja je nastala slušajući priče onih 'običnih i malih' ljudi koji su iznijeli Domovinski rat. Bili su moja generacija i odlučili su ostaviti sve i otići na put koji je za mnoge od njih bio put bez povratka. Nedavno sam pročitao predivan In memoriam Olegu Ujeviću (1.12.1968. – 13.8.1995.), koji je objavljen u Udruzi veterana i prijatelja 141. brigade HV-a. Sjedio sam nad tekstom i nisam mogao sakriti tugu i bol. O takvim ljudima govori i serija 'Nestali'. O onima među nama koji su nestali iz naših života. Neki su se vratili i opet nestali, a neki se nažalost nikada više nisu pojavili', ispričao je Joško Lokas ranije za tportal.