INTERVJU: Barbara NOla

'Meni je s Lukasom predivno sve dijeliti i mislim da u tom segmentu života baš ono imam sreće'

12.08.2018 u 13:06

Bionic
Reading

Nakon velikog serijskog hita 'Čiste ljubavi' produkcija Nove TV započela je s radom na novoj dramskoj seriji, svom novom jesenskom adutu. Ulogu u novom jesenskom projektu ima i jedna od naših najangažiranijih glumica Barbara Nola. Za tportal je otkrila o kakvoj je seriji riječ, kakav je njezin novi lik, kakve serije voli, a dotakli smo se s njom i nekih tema iz privatnog života

Razgovarati s Barbarom Nolom uvijek je iznova užitak budući da je vječno zanimljiva sugovornica koja bez zadrške priča o bilo kojoj temi, a uz to zrači vječnim optimizmom. Nisu joj ga izbrisali ni nedavni veliki životni potresi - bolest majke i njezinog supruga. Zgodna 50.-godišnjakinja punim plućima uživa u životu u ljubavi prema suprugu Lukasu koja traje već 23 godine i djeci 23-godišnjem Jakovu i 20-godišnjoj Mari te na brojnim glumačkim projektima. Trenutno radi na novom kojeg ćemo od jeseni moći pratiti na Novoj TV.

Možete li nam otkriti kakav lik glumite u seriji 'Na granici' i što vam je prvo prošlo kroz glavu kad ste pročitali scenarij?

U seriji 'Na granici' glumim jednu šarmantno bezobraznu 'rospijicu', kako joj ja tepam. Ona je jako ambiciozna, ali na način da goni sina i muža da budu glavni u selu dok ona sređuje nokte i šminka se. Željna je moći u švercerskoj hijerarhiji, ali bojim se da neće daleko dogurati svojim metodama. A možda i hoće! Pomalo je bezobrazna prema svima na jedan smiješan način. Moram reći da obožavam ovaj lik i ludo se zabavljam igrajući ga. Nevjerojatno mi je da sam već neko vrijeme u nekim tjeskobnim raspoloženjima mislila kako bi me 'spasilo' jedno dugotrajno snimanje gdje bih glumila upravo takav lik i to mi se i dogodilo. Divota.

Kako vam je prošao prvi dio snimanja, s kojim glumcima imate najviše scena?

Ovaj prvi dio snimanja mi je proletio jer se ludo zabavljam radeći a još smo snimali puno masovnih scena pa smo se upoznavali i zavoljeli. Moji najbliži partneri su Žarko Radić i Asim Ugljen. Oni su toliko dobri glumci i tako savršena podjela za svoje uloge da uživamo kao mala djeca u zajedničkim scenama. Baš nas drži neka vesela neobuzdana kreativnost i nadam se da će tako i ostati. Obožavam ih.

Po čemu će se ta serija razlikovati od dosadašnjih u kojima ste glumili? Čime će zaintrigirati gledatelje?

Ova serija je posve drugačija od svega što sam radila u toj formi. Ona je dramska i ljubavna ali i humoristična. To je komedija situacije, karaktera a pomalo i društvena satira. Vlado Bulić i Mirna Miličić su to briljantno napisali i genijalno nam postavili karaktere i nadam se da će serija biti odlična. To je humor sa sto slojeva kakav ja obožavam. Strašno me zanimaju reakcije gledatelja. Sviđa mi se i što su dvije glavne protagonistice i šefice te naše švercerske družbe dvije žene, baka i unuka. Igraju ih fantastične Nadia Cvitanović i Nina Erak.

  • +29
Barbara Nola Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kakve serije volite pogledati kad vam to vrijeme dopusti?

Veliki sam fan serija. Od djetinjstva sam luda za njima. Sjećam se da sam se tresla od uzbuđenja čekajući nove epizode Velog mista, kasnije Twin Peaksa, Sivog doma. Presretna sam što se zadnjih godina dogodio taj bum ludo dobrih serija 'Sopranosi', 'Mad Men', 'Sluškinjina priča' (ta me atmosfera terora prema ženama i straha toliko živcira da ponekad prestanem gledati). Ali moram vam reći da me ove godine u trans bacila njemačka serija 'Babylon Berlin'. Ako niste svakako je pogledajte. Berlin tridesetih, čarobno. Odlična im je i mini serija 'Djevojke iz Berlina'.

Izgledate bolje nego ikada. U kojem ste se životnom razdoblju osjećali najbolje u svojoj koži?

Hvala vam za kompliment, ali to možda baš nije istina. Ne znam kad sam se najbolje osjećala, to je na faze i ovisi o količini zaljubljenosti u život koju u tom trenu osjećam, apsolutno nema veze s realnim izgledom. Onda čovjek kad je sretan i zrači srećom pa je i lijep. To je sigurno povezano, vjerujte starici.

Jakov se bavi snimanjem i režijom, a Mara? Mislite li da su izrasli u dobre ljude, da ste ih dobro odgojili?

Da, Jakov studira i puno i vrijedno radi. Mara baš ubrzo ide na jedan prijemni i cijela naša obitelj je oko toga jako uzbuđena. Svi jadni roditelji kojima se djeca upisuju na fakultete znaju što je to. Znači sto puta je gore nego kad si sam išao na prijemne, ali privikneš se. Najluđe je što se onda uzrujavaš i oko prijatelja svoje djece to jest njihovih upisa, pa ja ponekad imam osjećaj da imam bar desetero djece.

Dosta ste surađivali sa suprugom. Kažu da inače posao i privatni život ne idu zajedno. Što ste naučili od Lukasa i kako, je tako dugo i skladno, dijeliti i realan i umjetnički život?

Duboko sam sigurna da su naša djeca dobri ljudi i oko toga sam potpuno mirna. Nadam se da će biti sretni i voditi ispunjene živote. Nama su posao i život toliko isprepleteni da ja te granice više uopće ne vidim. Uvijek smo emotivno sudjelovali u projektima onog drugog i kad smo radili skupa i kad nismo. Mi doma toliko pričamo o svakom projektu da mi nije jasno kako nam ne dosadi. Kad me pitate što sam naučila od Lukasa odgovor ne bi stao u najdeblju knjigu, ali mislim da je najviše utjecao na mene da budem hrabrija u odlukama i da se bolje zauzmem za sebe. Da se usudim biti ja bez tog pretjeranog straha da će se netko uvrijediti i da ne kasnim. Meni je s njim predivno sve dijeliti i mislim da u tom segmentu života baš ono imam sreće.

Kako provodite ljeto? Jeste li samo u svojoj oazi u Podgori ili ćete se otisnuti i na još koju destinaciju?

Zbog snimanja će mi ovo ljeto biti kratko. Malo dok se podružim s rodbinom i prijateljima, na brzinu okupam i nešto sitno pofarbam i to je to bojim se.