napokon sve priznao

Nije tajna da se liječio od ovisnosti, a sad je Mladen Vojičić Tifa progovorio upravo o tom periodu svog života

08.08.2022 u 11:01

Bionic
Reading

Jedan od mnogima najboljih vokalista kultnog benda Bijelo dugme ponovo je u žiži javnosti i to zbog teme o kojoj većina nerado priča. Pjevač jedinstvenog glasa rijetko daje intervjue, no ovog puta je govorio o nedozvoljenim supstancama koje je koristio

'Ranije sam pio da mi bude dobro. Uzimao sam drogu da mi bude dobro. Kakav pakao? To je samo kod budala. Nikada se ne kajem nijednog svog postupka. Znam da je život samo jedan. U mom slučaju je jako bitno da ja to sve radim od srca. Čim počneš koristiti mozak, onda ti kalkuliraš, a ja sve radim spontano i refleksno', kazao je Mladen Vojičić Tifa u kratkom isječku na Tik Toku medijske produkcijske tvrtke Balkan Info.

Između ostalog, otkrio je da je probao heroin i LSD, te da ih je uzimao zajedno.

Pjevač je i ranije govorio o svojoj ovisnosti i liječenju. Rekao je da je stravično da ljudi na ovim našim prostorima poprijeko gledaju nekoga kad doznaju da se liječi. On je 2007. bio na liječenju više mjeseci u beogradskoj klinici. Tada je priznao da mu je bilo 'najteže samom sebi priznati da je bolestan' te da su se 'ružne stvari za njega počele lijepiti u razdoblju u kojem je pjevao u Bijelom dugmetu'.

'Meni su u životu mnogo toga smještali. Mnoge su mi prilike propadale. Malo je poznato, na primjer, da sam ja u filmu 'Kuduz' trebao igrati glavnu ulogu, ali mi zavidnici to nisu dopustili. Da jesu, možda bih danas bio glumac. Godinama sam žalio zbog toga, ali danas više ne žalim', ispričao je tada za Jutarnji list.

Mladen Vojičić Tifa Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX