ususret finalu

Stiže li Eurosong u Hrvatsku? Društvene mreže gore, a svi pričaju samo o Baby Lasagni

10.05.2024 u 13:01

Bionic
Reading

Druga polufinalna večer Eurosonga otkrila je novih 10 finalista, a premda je većina pogleda bila usmjerena prema Nemu, predstavniku Švicarske koji slovi za jednog od kandidata za pobjedu i Eden Golan, izraelsku predstavnicu čije je sudjelovanje potaknulo niz skandala i prosvjeda, ne stišava se nu buka oko našeg predstavnika Baby Lasagne

Društvene mreže užarile su se nakon druge polufinalne večeri Eurosonga, a dok je dio korisnika pažnju posvetio Izraelu i njihovoj predstavnici Eden Golan, drugi dio raspisao se o našem Baby Lasagni koji i dalje slovi za uvjerljivog kandidata za pobjednika.

Iako je Baby Lasagna nastupio u utorak na prvoj polufinalnoj večeri, korisnici društvenih mreža nakon proglašenja drugih 10 finalista još su uvjereniji da se upravo njemu smiješi pobjeda.

'Ako Baby Lasagna u subotu ne pobijedi, prestat ću vjerovati u Europu', 'Sad se zna pravi pobjednik', 'Drugi mu nisu ni do koljena', 'Cijela Europa sada ovisi o Baby Lasagni, dajte mu da pobijedi', samo su neki su od brojnih komentara s X-a (bivšeg Twittera).

Lijepa Njemica pleše 'Rim Tim Tagi Dim' Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Inače, nakon druge polufinalne večeri došlo je i do značajnih promjena na kladionicama Eurovozije. Baby Lasagna i dalje je prvi i uvjerljivo vodi te su mu šanse za pobjedu 40 posto. No na drugo mjesto po kladionicama stigao je kontroverzni Izrael, kojemu se daje 17 posto šanse za pobjedu. Švicarac Nemo, pao je na treće mjesto s 13 posto.

Uz to, objavljen je i raspored kojim će se izvoditi pjesme u subotnjem finalu Eurosonga koji se ove godine održava u švedskom Malmöu. Baby Lasagna u subotu će nastupiti među posljednjima, točnije 23., od sveukupno 26 izvođača. Prije njega je Slovenija, a poslije Marka Purišića na pozornicu izlazi Gruzija.

Podsjetimo, u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga u četvrtak su u švedskom Malmöu mjesto u finalu izborili predstavnici još 10 zemalja, među kojima je i Izrael protiv čijeg je sudjelovanja prosvjedovalo više tisuća ljudi, a za najbolju pjesmu Europe u subotu 11. svibnja natjecat će ih se ukupno 26.

  • +38
Proba natjecatelja uoči druge polufinalne večeri Eurosonga Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

U veliko finale najvećeg i najspektakularnijeg glazbenog natjecanja iz druge polufinalne večeri ušli su Latvija, Austrija, Nizozemska, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švicarska, Gruzija i Armenija. Uz to, među 19 predstavljenih izvođača, troje ih se nije natjecalo jer im je mjesto zajamčeno u finalu. No, unatoč tome svoje su pjesme predstavili i predstavnici Italije, Španjolske i Francuske. Naime, te zemlje izravni su finalisti, baš kao i predstavnici Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke, Da tzv. Big 5, kao i domaćini Šveđani, nastupaju i u polufinalnim večerima, a ne samo u finalu, novost je ove godine.

U finale iz prve polufinalne večeri ušli su, uz Hrvatsku, Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litva, Finska, Cipar, Irska te Luksemburg, što znači da će ih se u subotu za pobjedu boriti ukupno 26.

  • +4
Baby Lasagna - polufinale Eurosonga Izvor: Promo fotografije / Autor: Alma-Bengtsson