Martin Kosovec

Svi govore o Martinu: Polufinalist 'The Voicea' pokorio YouTube, prvi je u trendingu

16.01.2024 u 09:26

Bionic
Reading

Od subotnje emisije glazbenog showa koja je emitirana uživo, priča se samo o nastupu najmlađeg kandidata koji iz emisije u emisiju oduševljava gledatelje i žiri. Martin Kosovec zadnjom, dojmljivom izvedbom skladbe 'Tvoja zemlja' Vice Vukova posebno je očarao

Maturant Zrakoplovno tehničke škole Rudolf Perešin već svojom pojavom i prvom izvedbom u 'The Voiceu' ostavio je utisak na sve koji su ga slušali.

Snimka njegovog nastupa trenutačno je apsolutni broj jedan u trendingu na YouTubeu, u 24 sata pregledana je 235 tisuća puta i zaradila više od tisuću oduševljenih komentara. Prestigavo je tako Baby Lasagnu, čija se pjesma 'Rim Tim Tagi Dim' natječe na ovogodišnjoj Dori.

Martin Kosovec je rodom iz Svetog Ivana Zeline, danas živi u Zagrebu. Veliki je obožavatelj glazbe Franka Sinatre, Toma Jonesa, Engelberta Humperdincka, Dade Topića, a ljubav prema glazbi naslijedio je od oca instrumentalista Mladena (radi u ansamblu LADO), a ujak ga je nagovorio da se prijavi na natjecanje. Prije nastupa 'The Voice Hrvatska' Martin se okušao u 'Zvjezdicama' i 'Supertalentu'.

Izvor: Društvene mreže

Nema formalno glazbeno obrazovanje, ali je išao na privatne satove kod profesora Bojana Pogrmilovića. Želja mu je upisati novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti.

Zanimljivo je da je kao trinaestogodišnjak 2019. predstavljao Hrvatsku na najvećem svjetskom blues festivalu u Memphisu. Ondje je u Ardent Studiju u Memphisu, snimio vokal za Keep The Blues Alive pjesmu kao posvetu nagradi Keeping The Blues Alive koju je Hrvatska te godine dobila, a snimku je nedavno na Facebooku podijelio glazbenik Boris Hrepih Hrepa iz Daleke obale. Također je pokazao i euforiju publike nakon Martinove izvedbe pjesme 'Song of Desire' na jam sessionu u slavnoj Stax Music Academy.