nova zanimacija

Tony Cetinski otkrio što je sve posadio u svom vrtu: 'Selo funkcionira kao jedna velika obitelj, svi priskačemo jedni drugima u pomoć'

27.04.2020 u 11:05

Bionic
Reading

Nedavno je obznanio kako se ovog proljeća u karanteni posvetio radu u vrtu, sada je naš pjevač, koji sa suprugom Dubravkom živi u Radetićima, ispričao što sve očekuje od plodova, a i što radi kad je riječ o glazbi

Vrt je ideja koju je Tony Cetinski imao još od preseljenja u Istru. Susjed im je, kaže ustupio komad zemljišta na korištenje.

'Imamo lubenice, dinje, grašak, mahune, mrkvu, luk, fale nam još samo krumpir i batati i to ćemo sljedeći tjedan zasaditi. Vrt je bio i nema nikakvih pesticida, a gnojivo nabavljamo od susjede preko puta nas koji imaju svoju staju, imamo susjede od kojih nabavljamo i jaja. Selo funkcionira kao jedna velika obitelj i nitko nije otuđen od nikoga svi priskačemo jedni drugima u pomoć. Taj seoski duh je sasvim drugačiji od onog gradskog u kojem ne znaš tko ti je susjed niti itko s ikim pretjerano priča. Tu funkcioniramo kao jedna veća obitelj', ispričao je za Večernji list.

Kada završi s radovima u vrtu posvećen je glazbi.

'Preko dana sam okupljen radom oko okućnice i vrta i onda tijekom dana se hvatam pjesama i snimanja, imam po folderima sve autore s kojima sam surađivao ovih 30 godina i stvarno su se svi odazvali i šalju mi pjesme. Kad se sve umiri navečer radim na pjesmama', rekao je. Zahvaljujući supruzi i jedna njegova stara skladba je dobila novo ruho.

'Moja supruga je imala prekrasnu ideju prije ove karantene, kada je bio aktualan problem iseljavanja mladih iz Hrvatske i na tu temu smo obradili pjesmu koju sam imao još 90-ih a zove se 'Dom'. Čak je i plesna ali ima jaku poruku i zvali smo Stoku da odrepa svoj dio. On je to poslao i sad mogu finiširati tu pjesmu i poruka pjesme se odnosi i na ovu situaciju odnosa prema prirodi i ima jaku poruku', otkrio je Tony.

Škola pjevanja koju je otvorio prije pandemije koronavirusa trenutno funkcionira online.

'Zasad još nismo krenuli sa klasičnim predavanjima, ali da ljudima odvratimo misli od cijele ove situacije odlučio sam psihološki pristupiti drugačije i krenuo sam sa nazovimo to karaokama, to jest pjevanje s Tonijem koje ide preko jedne aplikacije putem koje se uključuju polaznici i svatko ima priliku snimiti duet sa mnom u pjesmi koju odaberu. One koji su bili bolji objavljujemo i tako želimo ljudima malo odvratiti misli od situacije u kojoj se sada nalazimo', kazao je popularni glazbenik.