JOŠ JE DOVOLJNO MLAD

Alen Halilović mašta o transferu u jednu od najjačih liga na svijetu

06.05.2024 u 15:38

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 27-godišnji Alen Halilović iza sebe ima odličnu sezonu u nizozemskoj Eredivisie, točnije u klubu Fortuna Sittard. I kao takav, zapeo je za oko i klubovima iz drugih liga, pa se tako Halilović našao u zanimanju španjolskih medija

Alen Halilović, danas 27-godišnjak, trebao je biti velika zvijezda svjetskog nogometa, no nakon transfera iz Dinama u Barcelonu karijera ipak nije otišla u željenom smjeru. Priznao je puno puta da su očekivanja bila prevelika, stavljao mu se ogroman teret na leđa i očito je 'pod njih' popustio.

Tražio se, mijenjao klubove, ali činjenica je da je u Sportingu iz Gijona i Las Palmasu, odnosno u Španjolskoj igrao jako dobro.

Ove sezone pak revitalizirao je karijeru i u dresu Fortune odigrao nekoliko briljatnih utakmica. Dosad je odigrao 34 utakmice (31 u prvenstvu i tri u Kupu), te je zabio pet golova uz dvije asistencije.

Naravno, još uvijek je u dobi kada ima što za pokazati, a očito ga u Španjolskoj još cijene, te je bio gost njihovih medija.

'Imam želju u Španjolskoj pokazati što mogu. Fortuna mi neće raditi probleme oko odlaska jer su svjesni kako je to najbolje za moju budućnost', otkrio je Halilović pa dodao gdje bi konkretno volio otići:

'Sviđaju mi se Betis, Sevilla ili Real Sociedad. Konkurentni su za vrh prvenstvene ljestvice, vole čuvati posjed, dugo drže loptu, a ja bih se, uvjeren sam, sjajno snašao u takvoj momčadi jer je to način nogometa koji najviše volim. Nije tajna da sam sanjao igrati za Barcelonu i Milan. Za razliku od mnogih, to sam uspio. Međutim, nisam zadovoljan jer sam mogao puno bolje. Želio bih se vratiti u te sredine i pokazati da imam kvalitetu za te klubove'.