Šuriken iz Saitame

Dinamov Japanac otkrio koji bi 'modri' sigurno bio zvijezda u njegovoj domovini

16.12.2023 u 12:40

Bionic
Reading

Derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru (nedjelja, 17. prosinca, 17.15 sati, MAXSport1, MAXtv) 'zatvara' 19. kolo SuperSport HNL-a te ujedno i jesenski dio prvenstva. Uoči velikog obračuna 'modrih' i 'bilih' oglasio se Dinamov Japanac Takuro Kaneko koji je postao ljubimac domaćih navijača

Dinamo je u četvrtak 3:0 pobjedom protiv Ballkanija osigurao proljeće u Europi u Konferencijskoj ligi, a 'modre' za kraj jesenskog dijela sezone čeka još jedna utakmica. I to veliki derbi 19. kola SuperSport HNL-a protiv Hajduka na Maksimiru.

Uoči najvećeg hrvatskog derbija svoja ja razmišljanja podijelio Dinamov Japanac Takuro Kaneko koji je posljednjih tjedana jedan od najboljih u redovima 'modrih', a ujedno je postao i ljubimac domaćih navijača. Prvo se Kaneko osvrnuo na pobjedu protiv Ballkanija u kojoj je nakon njegove akcije Bruno Petković zabio za 2:0, a potom je Japanac izborio i penal iz kojeg je Petko potvrdio pobjedu 3:0.

'Bilo nam je teško izboriti ovaj prolaz, pao nam je veliki teret s leđa, ali smo uspjeli prezimiti u Europi. Prvi dio europskih kvalifikacija nisam imao prilike pokazati sve što znam i mogu, tako da mi je drago što sam u nastavku europskog putovanja dao doprinos pozitivnim rezultatima Dinama', kaže Kaneko koji je osvojio srca navijača Dinama:

'Ne znam hrvatski jezik pa ne mogu pročitati sve što se o meni piše u vašim medijima. Opet, osjećam podršku navijača, vidim da me podržavaju na tribinama, to mi jako puno znači i zahvalan sam im na tome. Zbog toga želim u svakoj utakmici dati sve od sebe, odužiti im se na takvoj podršci. Opet, bez obzira na to što ne znam jezik i do mene dolaze neke informacije. Zato, kao i cijela momčad, osjećam odgovornost prema navijačima, suigračima i rezultatu.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

A je li Kaneko svjestan ogromnog rivaliteta Dinama i Hajduka? Zna li kolika je važnosti pobjede u derbiju?

'Da, svjestan sam veličine ovog derbija, a Hajduk nam je i glavni konkurent u borbi za naslov prvaka. Igrao sam prošlu utakmicu u Splitu, osjetio o kakvoj se momčadi radi na suprotnoj strani. Ipak, mi tu utakmicu nismo bili dobri, možemo i moramo biti puno bolji', kaže sjajni Japanac u dresu Dinama koji je već dobio nadimak 'Šuriken iz Saitame'. Kako mu se sviđa nadimak?

'Haha, nemam problema s time, ako vas to veseli, zovite me tako', kaže uz široki osmijeh Japanac koji je na desnom krilu Dinama odigrao 17 utakmica ove sezone te zabio tri gola uz još šest asistencija.

Nego, ima li Kaneko Dinamu za preporučiti još kojeg igrača iz japanske lige?

'Ne bih o imenima, ali japanski nogometaši su brži i niži, puno igrača igra u ligama petice, tako da svakako kod nas ima još igrača koji bi bili pojačanja za Dinamo. Koja je razlika između hrvatske i japanske lige? Hrvatski su nogometaši fizički snažniji i viši, pa takve nedostatke moram neutralizirati brzinom i tehnikom. I svi klubovi protiv Dinama igraju zatvoreno, a to u Japanu nije slučaj, tamo uvijek svi igraju na pobjedu', kaže Takuro Kaneko te otkriva koji bi igrač Dinama već danas mogao biti zvijezda u japanskoj ligi:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Bruno Petković!', 'ispalio' je Kaneko bez previše razmišljanja.

Na Maksimir je Kaneko stigao na jednogodišnju posudbu, je li s čelnicima Dinama razgovarao o budućnosti, hoće li klub otkupiti njegov ugovor?

'Nismo još išli tako daleko u našim razgovorima, ali možda se nešto o tome pričalo s mojim agentom, ne znam. Opet, tu sam na posudbi do kraja sezone, ima još puno vremena za takve stvari', zaključio je Takuro Kaneko.

Standings provided by Sofascore