derby della capitale

[FOTO] Lazio slavio u velikom derbiju s Romom; presudila je jedna katastrofalna pogreška

06.11.2022 u 20:58

Bionic
Reading

Nogometaši Lazija pobijedili su kao 'gosti' u gradskom derbiju Romu 1:0 u utakmici 13. kola Serie A...

Lazio je slavio golom iz 29. minute Felipea Andersona, koji je iskoristio katastrofalan kiks igrača Rome Rogera Ibaneza koji je izgubio loptu u svom šesnaestercu...

Samo pet minuta nakon toga Nicolo Zaniolo je zamalo postigao eurogol, ali prečka spašava 'goste'. Do kraja prvog dijela igralo se bez pravih prilika, a nije ih previše bilo ni u nastavku. Lazio je prepustio inicijativu protivniku, ali Mourinhova momčad nije puno napravila. Svi su napadi bili su jalovi, uzaludni, nedovoljno da se izbjegne novi poraz.

Toma Bašić je igrao za Lazio od 72. minute.

  • +11
Roma - Lazio, Serie A, 6.11.2022. Izvor: EPA / Autor: FABIO FRUSTACI

Lazio nakon pobjede zauzima treće mjesto s 27 bodova, a Roma je peta s dva boda manje.

Nogometaši Fiorentine i Monze ubilježili su pobjede protiv 'fenjeraša' u 13. kolu Talijanske lige.

Fiorentina je 2:0 porazila u gostima Sampdoriju golovima Bonaventure (4) i Milenkovića (58), a klub iz Genove je predzadnji sa svega šest bodova.

Novi prvoligaš Monza je 2:0 svladala Veronu, a golovi su pali tek u drugom dijelu. Monza je 15. s 13 bodova, a Verona zadnja sa svega pet bodova.

Ranije je Bologna kod kuće sa 2:1 pobijedila Torino. Poveli su gosti u 24. minuti. Sudac je dosudio penal za Torino, a precizan je s bijele točlke bio Lukić. No u drugom poluvremenu u 64. minuti Orsolini izjednačava, a Posch manje od deset minuta kasnije povećava na 2:1 za Bolognu.Hrvatski nogometaš Nikola Vlašić je igrao do 66. minute za Torino.

Standings provided by Sofascore