uvijek originalan

Talijani 'smijenili' Josea Mourinha, a on otkriva: Planiram odlazak u Saudijsku Arabiju

07.10.2023 u 15:19

Bionic
Reading

Roma je u novu sezonu talijanskog prvenstva krenula očajno, momčad Josea Mourinha s dvije pobjede, dva remija i čak tri poraza nakon prvih sedam kola ima samo osam osvojenih bodova pa su već krenula nagađanja da će Portugalac ostati bez posla ako sutra ne pobijedi Cagliari

Corriere dello Sport u svom subotnjem izdanju tvrdi da je Jose Mourinho na rubu otkaza te da bi mu dvoboj protiv Cagliarija u nedjelju mogao biti posljednji na klupi 'vučice' ako Roma ne pobijedi.

I ne samo to, tvrde kako su čelni ljudi Rome već pronašli i zamjenu za Mourinha, a to je Hansi Flick, nekadašnji trener Bayerna i do prije par tjedana izbornik njemačke nogometne reprezentacije.

Sve te tvrdnje kao da i nisu stigle do Mourinha, a iz Rome su odmah demantirali napise u medijima. A onda je 'osvanuo' Mourinhov razgovor jednu egipatsku televizijsku postaju u kojoj Portugalac otkriva kako jednog dana planira raditi u Saudijskoj Arabiji.

'Trenutačno sam u potpunosti posvećen svom radu u Romi te želim dati sve od sebe za taj klub dok god sam tamo. No, planiram odlazak u Saudijsku Arabiju i uvjeren sam kako ću raditi tamo, samo ne znam kada', kazao je 60-godišnji Mourinho dodavši kako je već odbio bogatu ponudu iz te arapske zemlje:

  • +9
Genoa - AS Roma, Serie A, 28.9.2023. Izvor: EPA / Autor: LUCA ZENNARO

'Za mene su vrata uvijek otvorena u Saudijskoj Arabiji. Želim vidjeti razvoj tamo.'

Saudijska liga ove je godine privukla brojna velika nogometna imena, a sve je počelo odlaskom drugog legendarnog Portugalca Cristiana Ronalda u Al Nassr nakon Svjetskog prvenstva u Katru.

'Cristiano je bio prvi koji je otišao i svemu dao novu perspektivu. Igrači su isprva mislili kako je riječ o 'one-man-showu', ali ljetos su shvatili kako se stvari stvarno mijenjaju. Ne odlaze samo oni koji su pri kraju karijere već i oni u najboljim igračkim godinama jer je natjecateljski duh prisutan kako u domaćoj ligi tako i u azijskoj Ligi prvaka', zaključio je Mourinho.

Standings provided by Sofascore