STIŽE BorussijA

Utakmica Lige prvaka o kojoj svi govore; Mbappe posljednji put na Parku Prinčeva!

07.05.2024 u 11:47

Bionic
Reading

Uzvratna utakmica polufinala nogometne Lige prvaka između Paris Saint-Germaina i Borussije iz Dortmunda (Arenasport 1, 21 sat) dati će nam puno odgovora. PSG na domaćem terenu mora nadoknaditi gol zaostatka iz prošle utakmice, a sve nade se polažu u napadača Kyliana Mbappea

Prva uzvratna utakmica polufinala ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka donosi nam okršaj između Paris Saint Germaina i Borussije Dortmund, a ovaj susret ujedno označava posljednju utakmicu Kyliana M'bappea na domaćem terenu u najprestižnijem klupskom nogometnom natjecanju. Stoga je ova utakmica posebna i o njoj bruji cijeli svijet.

Parižani u ovaj susret ulaze s golom zaostatka nakon što je prva utakmica završila 1:0 pogotkom Niclasa Füllkruga u 36. minuti. Naime, momčad iz Dortmunda nema najbolji omjer pobjeda na gostujućim terenima te su izgubili posljednjih pet od sedam utakmica u gostovanjima.

VIDEO sažetak pšrve utakmice:

Borussia Dortmund - PSG 1:0, Liga prvaka, polufinale, 1.5.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/Youtube

Kaliko je poznato, Mbappe je na izlaznim vratima PSG-a i gotovo sigurno ga možemo očekivati u redovima Kraljevskog kluba kao posljednju stavku novih Galacticosa. Stoga se večeras upravo najviše očekuje od Kyliana Mbappea te na pitanje što ako ponovno ne uspije, trener francuskog prvaka, Luis Enrique odgovorio je sljedeće:

'To je tipično španjolsko pitanje. Baš u vašem stilu. Što je najgore što se može dogoditi? Sutra će sunce ponovo izaći u Parizu, život će se nastaviti. Mi, kao sportaši ćemo aplaudirati protivniku čak iako on to ne zasluži. Onda ćemo ponovo ustati i opet pokušati. To je naš cilj', kazao je Enrique poprilično sarkastično.

Preostaje nam samo vidjeti može li Mbappe proći u svoje drugo finale Lige prvaka u karijeri i napokon podignuti pehar s klubom iz Pariza ili će morati ići linijom lakšeg otpora i pokušati ponovno u dresu bijelih iz Madrida koji ga željno čekaju.

  • +31
Borussia Dortmund - PSG, Liga prvaka, polufinale, 1.5.2024. Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf