urnebesna izjava

Vozač s najviše postolja bez pobjede napokon dočekao trijumf pa opsovao

06.05.2024 u 16:34

Bionic
Reading

Senzacionalni pobjednik VN Miamija Lando Norris je izrazio svoje oduševljenje nakon ostvarenja svoje prve pobjede u Formuli 1 i prvog trijumfa za McLaren u gotovo tri godine.

Priznao je da je osjećaj bio poseban nakon što je osam puta završio na drugom mjestu. Prije ovog uspjeha, Norris je imao 15 postolja, što ga je činilo vozačem s najviše postolja bez pobjede u povijesti F1. No, konačno je prekinuo taj niz na VN Miamija impresivnom vožnjom na uličnoj stazi.

'Vau, bilo je i vrijeme, ha? J**ote... oprostite', rekao je oduševljeni Norris nakon utrke, opisujući osjećaj biti F1 pobjednikom. Dodao je: 'Kakva utrka, ha? Da, dugo se čekalo, ali konačno sam uspio, pa sam tako sretan zbog cijele momčadi. Napokon sam isporučio za njih. I, da, dug dan, teška utrka, ali konačno na vrhu, tako da sam presretan. Ponosan sam.'

Norris je također istaknuo podršku koju je dobio od McLaren tima kroz godine, čak i kada je činio pogreške.

'Mislim, mnogi su ljudi, pretpostavljam, sumnjali u mene. Napravio sam mnogo pogrešaka u zadnjih pet godina, u mojoj kratkoj karijeri, ali danas smo sve spojili, tako da je ovo sve za momčad.'

Ovim trijumfom, Norris se popeo na četvrto mjesto u poretku vozača, dijeleći isti broj bodova s Carlosom Sainzom iz Ferrarija, dok vodeći Verstappen ima 53 boda više.