3. bistrigin

Bistrinačka plaža kao Zrće; majstori picigina stižu na Dravu i otvaraju sezonu kupanja

03.07.2019 u 10:44

Bionic
Reading

Otvara se sezona kupanja na jednoj od najpoznatijih pješčanih plaža na Dravi. U plićaku Bistrinačke plaže pored Belišća Slavonci će u subotu pokazati svoju inačicu picigina na rijeci. Loptu će prvi baciti natjecatelji Bistrigina - prvenstva Panonije u piciginu

Konačno je 'izronila' Bistrinačka, jedna od najpoznatijih pješčanih plaža na Dravi. Sezonu kupanja otvorit će u subotu natjecatelji 3. Bistrigina - prvenstva Panonije u piciginu koji će zaigrati u dravskom plićaku.

'Visok vodostaj Drave do sada nije pružao kupačima iz Valpovštine mogućnost osvježenja u najbržoj kontinentalnoj rijeci, no konačno se plaža pojavila! Bistrinačka, jedna od najpoznatijih dravskih pješčanih plaža, otvara vrata svojim posjetiteljima u subotu 6. srpnja i to u velikom stilu – partijom dobrog bistrigina!' pozvali su organizatori iz Karašicke Republike i putem svojeg Facebooka.

Oni koji se žele okušati u riječnom piciginu trebaju imati pet igrača, a suci će ocjenjivati tri kategorije kroz deset minuta igre: atraktivnost, tehniku i izdržljivost. Naslov će braniti domaća ekipa, Piciganci iz Bistrinaca, koja je prošle godine pobijedila ekipu iz Dalmacije pristiglu na pješčanu dravsku obalu.

'Dok se u plićaku budu vodile borbe između bistriginaških ekipa, na obali će biti organiziran Karabatak Beach Party, koji će moderirati poznati osječki DJ UMBO. Lagana disko čagica uz ljetne hitove posjetiteljima će pružiti dojam da se nalaze na Zrću ili Hvaru, stoga svi ljubitelji ovakvog plažnog uživanja neka dođu na plažu u Bistrincima! Hrane i pića neće nedostajati, tako da će se moći probati lokalne delicije kao što su karašnicla, karaviršla, ali i razne vrste karabatkova', pozvali su organizatori.

Bistrinačka plaža Izvor: Ostale fotografije / Autor: Bistrigin