50 milijuna eura

Britanski vlasnik tvrtke Belišće prodaje tvornicu papira u Nizozemskoj

16.07.2021 u 17:18

Bionic
Reading

Britanski proizvođač ambalaže DS Smith objavio je u petak da će prodati tvornicu papira De Hoop u Nizozemskoj kompaniji De Jong Packaging za 50 milijuna eura koje planira usmjeriti u proširenje kapaciteta u Italiji, Poljskoj i Njemačkoj

Dovršetak prodaje podliježe uobičajenim uvjetima, uključujući savjetovanje s radničkim vijećem, a transakcija bi trebala biti realizirana u drugom tromjesečju fiskalne 2022. godine, objavila je britanska tvrtka.

Dogovoreno je da će DS Smith nastaviti kupovati i opskrbljivati se određenom količinom kartona i vlakana iz tvornice kako bi prijelaz u ruke novih vlasnika protekao bez teškoća.

Tvornica proizvodi oko 370 tisuća tona recikliranog papira godišnje.

DS Smith je objavio da je prodaja u skladu s njegovom strategijom prodaje kapaciteta za proizvodnju papira u sjevernoj Europi, s obzirom na dostupne veće vanjske kapacitete.

Omogućit će im i da se fokusiraju na proizvodnju lake ambalaže na bazi vlakana za klijente u sektoru potrošačke robe i u internetskoj trgovini.

Prihod bi trebao dijelom nadoknaditi ovogodišnja veća ulaganja u nove pogone za proizvodnju kutija od valovitog kartona u Italiji i Poljskoj i u proširenje pogona u njemačkom Arnstadtu.

DS Smith je u Hrvatskoj vlasnik Tvornice Belišće i proizvođača plastične ambalaže Kaplast iz Vojnića.