VJEČITI DERBI

Latin tužio Hloverku, a od novina potražuje sto tisuća kuna

12.09.2013 u 15:03

Bionic
Reading

Denis Latin, novinar HRT-a, te Marina Marinović, vlasnica tvrtke Pama-kod, tužili su Hloverku Novak Srzić, novinarku HRT-a, zbog izjave danoj Slobodnoj Dalmaciji prije godinu dana u kojoj je kazala kako je 'vrijeme da javnost dozna i to da je Denis Latin plaćao Marini Marinović za plasman svojih emisija na HTV-u', o čemu ima 'čvrsta saznanja'

Hloverka i Latin sjedili su tako jučer jedno pored drugog u zgradi Općinskog suda u Zagrebu na prvom ročištu na kojem su o svemu svjedočili autori teksta iz Slobodne Dalmacije. Osim što su protiv Hloverke pokrenuli privatnu parnicu u kojoj od Slobodne Dalmacije, zbog objavljenog, potražuju pojedinačno po sto tisuća kuna, Latin i Marinović su Srzić Novak prijavili i za kazneno djelo klevete. Ovaj slučaj pak vodi država na Općinskom kaznenom sudu.

Do cijele situacije je došlo nakon što je Latin svjedočio u slučaju Core media u kojem se Sinišu Svilana, bivšeg urednika na Novoj TV, tereti da je primio 262 tisuće eura mita kako bi emisije Core medije uvrstio u program navedene TV kuće.

Svjedočeći u tom slučaju Latin je naveo da mu je za novac koji je bio namijenjen Svilanu rekao Edvin Softić koji je, prema njegovu svjedočenju na sudu, bio zajedno s Vladimirom Šelebajem i Dijanom Čuljak suosnivač Core medije.

Podsjetimo, Latinu i Hloverki ovo nije prvi susret u sudnici. Prije pet godina Hloverka je tužila Latina zbog intervjua u jednim novinama, a taj je proces okončan mirenjem nakon što se Latin ispričao za izgovoreno.