'najveći skup u najlipšem gradu'

'Pokazat ćemo moć': Plenković ponovno dovodi Ursulu von der Leyen u Split

09.05.2024 u 10:43

Bionic
Reading

Predsjednica Europske komisije i vodeća kandidatkinja Europske pučke stranke Ursula von der Leyen u petak će u Splitu, zajedno s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem, sudjelovati na prvom velikom stranačkom skupu uoči skorašnjih europskih izbora

"HDZ i EPP zajedno će pokazati moć vodećih stranka te najveći skup organiziraju u najlipšemu gradu na svitu! Stoga, sutra dođi i podrži stabilnu Europu i stabilnu Hrvatsku!",objavio je predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta. Skup će se održati u velikoj sportskoj dvorani na Gripama.

Prethodno je predviđeno druženje Von der Leyen i Plenkovića, potom zajednička šetnja centrom grada i kava na Rivi. Za sami predizborni skup najavljen je još dolazak predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto te predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragana Čovića.

Ursula von der Leyen i prošle godine posjetila je Split, gdje je također sudjelovala na internom sastanku Europske pučke stranke. Predizborni skup održava se u zatvorenom prostoru dvorane na Gripama nakon što su splitske vlasti u nedavnoj kampanji odbile izdati HDZ-u odobrenje korištenja javne površine zbog duga od 30 tisuća eura na ime najma gradskog poslovnog prostora. Taj dug HDZ osporava.

U prethodnoj kampanji tom problemu doskočeno je organizacijom skupa na gatu kod Lučke kapetanije, u neposrednoj blizini Rive, budući da tim prostorom ne upravlja Grad Split nego Lučka uprava, kojoj je na čelu HDZ-ov Vice Mihanović.