vozači se opustili

U zadnjih 10 dana poginulih osam motociklista, policijski službenik o današnjoj nesreći: 'Sklop neprilagođene brzine i nepoštivanje crvenog svjetla'

20.06.2021 u 20:52

Bionic
Reading

Na Zagrebačkoj aveniji jutros se dogodila prometna nesreća u kojoj su stradale dvije osobe, 24-godišnji motociklist i 68-godišnjak koji se vozio na biciklu

Policijski službenik za sigurnost cestovnog prometa PUZ-a, Drago Bukovčak rekao je kako kriminalističko istraživanje još traje.

''Ali za sad možemo reći kako je to sklop neprilagođene brzine i nepoštivanje crvenog svjetla na semaforu jednog od sudionika'', izjavio je Bukovčak za Novu TV.

Ne događa se često da motociklist udari biciklista, češće biciklisti završe pod kotačima automoila. Bukovčak kaže kako su se već sreli sa sličnim slučajevima, ali da su oni rijetki.

Govori i da su na području PU zagrebačke, nesreće s motociklistima u porastu od 12,7 posto. ''Imamo evidentiranih 89 prometnih nesreća u odnosu na prošlu godinu'', rekao je. Kada su u pitanju biciklisti, taj je postotak u padu od 2,56 posto.

  • +13
Teška prometna u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Glavni razlozi nesreća su nepoštivanje prometnih propisa. ''Vozači su se vjerojatno opustili i apeliramo još jednom na sve da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju ceste, poglavito gustoći prometa jer trebaju paziti na najugroženije i najosjetljivije sudionike u prometu - pješake, bicikliste i djecu'', objasnio je.

Ljeti je inače veća gužva i pojačan promet, što prema jugu, što u gradovima. ''Savjet bi bio da se naoružaju strpljenjem, poštuju prometne propise, slušaju upute dežurnih službi, da svi zajednički pridonesemo što boljoj sigurnosti cestovnog prometa'', zaključio je.

 U posljednjih 10 dana na hrvatskim cestama poginulo je osam motociklista