VašAR(T) humanitarna, umjetnička platforma

VašAR(T) humanitarna, umjetnička platforma

07.03.2012 u 11:59

Bionic
Reading

... za susret raznoraznih kreativaca, rukotvoraca i mnogih osoba koje posjeduju određena znanja i mogućnost davanja usluga poput masaža, instrukcija, tečajeva ...

Ona se zove Ana Katušić a ovo je njezin mejl za Sjedi&Jedi:

Hej hej..Ja sam jedna curka koja je pokrenula nešto za sebe i za ljude oko sebe..tako da ako imate par min, čitnite tekstić i ako vam se sviđa, lajkajte i malo pišite o tome na Fejsu i inim mjestima. Bila bih jako zahvalna :)

I kako da joj čovjek odoli? Pročitajte sve o Aninom projektu i ako vam se svidi sudjelujte u održavanju prvog VašAR(T)a: subota 10. ožujka, cafe Muzungu, prvi fair trade coffeeshop u Hrvatskoj, Masarykova 11, 1. kat

VašAR(T)ova humanitarna komponenta funkcionira na temelju donacija raznih kreativaca. Prikupljene se donacije prodaju i novac odlazi u humanitarne svrhe,
a donatori imaju priliku izreklamirati svoje proizvode/usluge i doći do novih klijenata.

Proizvodi će se prodavati na dva načina: putem interneta i na uživoorganiziranim buvljacima.


Svaki VašAR(T) imat će točno određeni cilj tj. poznato je za koga/što će se prikupljati novac.

Anina priča:

Moje ime je Ana i odlučila sam učiniti jednu dobru stvar za sebe, ali i druge ljude.

Bit ću u potpunosti iskrena. Naime, ja sam samo obična djevojka koja je došla do jedne ideje, a ta je ideja sakupiti hrabrost i obratiti se ljudima oko sebe za pomoć.

Imam 25 godina, živim aktivnim i šarenim životom. Nema gdje me nema.
Bubnjam, heklam, pjevam, putujem, uživam u detaljima, volim život i volim iskustva.

Mlada sam i čeka me još puno toga, ali sve je nekako postalo manje šareno u zadnje vrijeme. U ovo moderno doba svi imamo neki zdravstveni problem.

Nekiimaju veću, a drugi manju boljku. Naprosto to je život i s time se trebasuočiti.
Prije tri godine su me počeli mučiti ozbiljni problemi s kostima. Prišuljalo se potiho od ravnih stopala, bolova u koljenima sve do jakih upala u području zdjelice, kukova i kralježnice.

Odjednom sam se našla u situaciji da sa 25 godina ne mogu ustati iz kreveta bez tuđe pomoći, teško hodam i tijelo me toliko boli da jedva čekam da dan završi i da odem spavati.

Čudan je osjećaj ne moći kontrolirati svoje tijelo, oruđe s kojim idem kroz život. Dugo sam bila zbunjena, depresivna, sama u svemu ovome.

Dakle, ja ne znam što mi je niti što je uzrok mojem problemu. I upravo stoga što cijeli proces otkrivanja uzroka toliko dugo traje, a ja se pritom osjećam bespomoćno odlučila sam zamoliti druge za pomoć i došla na ideju:

Hajdmo se okupiti! Svi rukotvorci, ljudeki koji izrađuju svakojaka čudesa, imaju neko znanje (masaže, instrukcije, tečajevi mabilo što). Hajdmo oformiti platformu gdje ćemo svi zajedno dijeliti znanja.

Tako je nastao VašAR(T), projekt donacija. Svi koji sudjeluju u projektu, doniraju određeni broj svojihrukotvorina/usluga koje se prodaju, a sav novac od prodaje ide u škrinjicu za neki određeniprojekt.

Prvi projekt VašAR(T)-a je sakupiti dovoljno novca za moje liječenje.
Sakupljeni novac želim iskoristiti za: preglede kod doktora, propisane terapije, medicinske masaže bolnih područja, lijekove, ortopedske uloške, plivanje i yogu. Želim krenuti raditi na sebi.

Tricky part je bio imati hrabrosti izaći među ljude s ovime, jer ne umirem, nemam dvije glave :), mogu hodati. Dakle, moji problemi nisu baš toliko veliki da bi netko rekao: Ok, ova djevojka zaslužuje moj novac, moju donaciju. Ali eto, učinila sam to svejedno, jer želim spriječiti da narastu.

Ako

VašAR(T) No. 1 upali, organizirat ćemo ga opet i pomoći nekom drugom.
Zajedno smo jači!!!