U DRUŠTVU SUPRUGA

[VIDEO] Kamala Harris marširala u Capital Pideu i tako još jednom ušla u povijest

13.06.2021 u 15:57

Bionic
Reading

Američka potpredsjednica Kamala Harris još jednom ušla je u povijest, ovaj put kao prva osoba na dužnosti potpredsjednice SAD-a koja je sudjelovala u jednoj povorci ponosa. Uz Harris je u subotu u New Yorku u Capital Prideu u američkoj prijestolnici marširao njezin suprug Doug Emhoff

Kamala Harris prošetala je D.C.-jem u majici s natpisom 'ljubav je ljubav' kao sudionica tradicionalne povorke Capital Pride, poručujući svima: 'Sretan Pride!'.

Okupljenima na Freedom Plazi obratila se kratkim govorom, zagovarajući usvajanje propisa o jednakosti i prenoseći poruku o posvećenosti predsjednika Joea Bidena unaprijeđenju prava LGBTQ osoba.

'Moramo se pobrinuti da su naši mladi i naša transseksualna zajednica zaštićeni. Još uvijek nam treba zaštita po pitanju zapošljavanja i stanovanja', rekla je Harris, prenose američki mediji. 'Ima još toliko toga što treba napraviti, a ja znam da smo mi tome posvećeni', dodala je. 

Potpredsjednica Harris bila je i na petoj obljetnici masakra u noćnom klubu Pulse, odajući počast 49 žrtava napada u Orlandu na Floridi 12. lipnja 2016. godine.

'Prije pet godina, 49 LGBTQ+ ljudi i njihovih prijatelja uživali su u izlasku u noćnom klubu Pulse. I tada su, u trenu, umrli. Danas se sjećamo žrtava i njihovih bližnjih, te se ponovno obvezujemo izgraditi svijet oslobođen oružanog nasilja', navela je Harris.