SVE JE JOŠ POD UPITNIKOM

Hoće li neobična klauzula u ugovoru spasiti Kevina Costnera od sramotne smrti u 'Yellowstoneu'

26.09.2023 u 09:02

Bionic
Reading

Prošlo je gotovo deset mjeseci otkako je, usred pete sezone hit serije 'Yellowstone', došlo do naglog pauziranja daljnjeg snimanja. Iako je najavljivano više od nekoliko puta kako će se snimanje nastaviti, te će gledatelji pred kraj godine napokon moći doznati kako završava peta sezona, to se još uvijek nije dogodilo

Mjesec rujan odavno je prešao polovicu, a ekipa hit serije 'Yellowstone' još uvijek se nije okupila, a kamoli započela sa snimanjem posljednjih epizoda pete sezone. Unatoč velikoj gledanosti, serija se još uvijek počela privoditi kraju, a sve zbog komplikacija koje su se tijekom posljednjih mjeseci dogodile.

Još je ovog proljeća najavljeno kako će se snimanje uskoro nastaviti, kao i da će do kraja godine gledatelji napokon moći doznati kako završava peta sezona. No, to se do danas još nije dogodilo jer, šuškalo se, čelnici Paramount Networka i glavna zvijezda, Kevin Costner, nisu mogli postići dogovor oko rasporeda snimanja, kao ni oko Costnerove plaće.

Službene najave oko Costnerovog dolaska u posljednje epizode pete sezone još nisu puštene u javnost, no ako je suditi po informacijama posljednjih tjedana to se neće ni dogoditi. Kada je u srpnju njegova supruga Christine Baumgartner pokrenula brakorazvodnu parnicu, u sudskim spisima stajalo je kako glumac više nema nikakav ugovor s 'Yellowstoneom', a na saslušanju ranije ovog mjeseca Costner se obratio Christini riječima: 'Rečeno mi je da je malo razočaravajuće što je ja ne sudjelujem u seriji koja je broj 1 na TV-u.'

Kevin Costner - Yellowstone Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

U međuvremenu su procurili i novi detalji o pitanju odlaska zvijezde serije, koji otkrivaju kako je Costnerov ugovor od samog početka imao ono što se naziva odredbom o 'moralnoj smrti'. Po toj klauzuli jasno je dogovoreno koji su načini na koje John Dutton u seriji može, odnosno ne može umrijeti, onemogućujući metode koje bi liku izazvale sram ili nelagodu.

Ta je ugovorna odredba pomalo neobična za Hollywood, no očito ne i nemoguća. Ono od čega su obožavatelji strahovali je da će Costner samo nestati iz serije, 'biti otpisan bez ikakve ceremonije', a ovime je čini se to onemogućeno.

Yellowstone trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Tome u prilog ide i intervju tvorca serije Taylora Sheridona koji je u lipnju 2023. godine rekao kako ne radi automobilske nesreće kako bi 'ubio' neki lik. On je time zapravo aludirao na smrt lika kojeg je u seriji 'Uvod u anatomiju' glumio Patrick Dempsey, a koji je poginuo upravo u prometnoj nesreći.

Sheridan je, kažu, već napisao većinu scenarija za posljednje epizode, i u njima nema Costnera, no nakon što se dogodio štrajk glumaca i scenarista u Hollywoodu, sve je, za sada, stavljeno po strani.