bez dlake na jeziku

Lino Červar opleo po novom izborniku: Ja bih se s njima borio za zlato!

07.05.2024 u 12:38

Bionic
Reading

Najuspješniji izbornik u povijesti hrvatske rukometne reprezentacije nije uvjeren u sposobnosti novog izbornika Dagura Sigurdssona

Lino Červar (73) je iznio svoje mišljenje o radu novog hrvatskog izbornika Dagura Sigurdssona, koji je odveo našu reprezentaciju na Olimpijske igre u Parizu. Prije dolaska u Hrvatsku, Sigurdsson je bio izbornik Japana.

Legendarni Červar je izjavio kako bi se, da je on vodio Japan, ta reprezentacija borila za zlatnu medalju.

'Više nemam ambicije biti izbornik Hrvatske, nisam nikome konkurencija. Ali možda neki novi izazov, negdje gdje nisu osvojili medalje. Evo, kad bih ja sada preuzeo Japan, kojeg je ovaj trener napustio, u normalnim okolnostima bih se borio za zlato. Igrao sam s njima, imam ideju kako se suprotstaviti velesilama i kako ih pobijediti', rekao je Červar u intervjuu za SportKlub.

Sigurdsson je sa Japanom osvojio srebrnu medalju na azijskom prvenstvu ove godine, 2020. godine uzeo je brončanu medalju, dok je 2018. zauzeo šesto mjesto. Na svjetskim prvenstvima zabilježio je 24. i 18. mjesto, dok je na Olimpijskim igrama u Tokiju završio na 11. mjestu.

Napomenimo, Hrvatska je dospjela u Skupinu A u Parizu, gdje su još Španjolska, Njemačka, Slovenija, Švedska i Japan. U drugoj skupini su Francuska, Danska, Norveška, Mađarska, Egipat i Argentina.