droga među bananama

Novi detalji mega zapljene kokaina u Opuzenu: Zagrebački poduzetnik koji je već punio medijske stupce, radiovezom nadzirao kako ide istovar

08.03.2021 u 18:30

Bionic
Reading

Jedan od trojice uhićenih u spektakularnoj akciji policije sa subote na nedjelju u skladištu tvrtke Frigo-bonsai kod Opuzena je Oliver Čokara (47)

Čokaru, Jutarnji list doznaje iz krugova u splitskom pravosuđu, čeka sprovođenje sucu istrage i prijedlog da mu se odredi istražni zatvor na Bilicama, a prema neslužbenim informacijama, upravo je on bio "alfa i omega" pošiljke od 72,9 kilograma kokaina visoke čistoće koji je trebao biti distribuiran na hrvatskom narkotržištu, a čija je vrijednost između 50 i 70 milijuna kuna. Čokara je pao s dvojicom radnika Luke Ploče koji su bili "fizikalci" u Opuzenu u noći sa subote na nedjelju.

Radnici luke Ploče su u unutrašnjosti kontejnera bušilicama iz ležišta maknuli zaštitni lim kako bi došli do 60 paketa s drogom. Dok su oni radili, Čokara je radiovezom nadzirao kako ide istovar i pazio da sve ide po planu i da mu dostave drogu. No, za taj su plan već dulje znali dubrovački policajci, ali i policajci iz Ravnateljstva policije i PNUSKOK-a, a s USKOK-om je koordinirana akcija koja je dovela do jednog od ozbiljnijih udara na hrvatsku kokainsku scenu.

Policija pronašla sto kilograma kokaina među bananama Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić

Prema podacima Poslovne Hrvatske, Čokara je bio vlasnik ugostiteljskog obrta, te građevinskog, ali obje tvrtke su likvidirane i nema podataka o prihodima. Tvrtka Lolu Studio njegove supruge 2019. godine imala je dobit od 463 tisuće kuna, a godinu dana prije 50-ak tisuća kuna manje. Čokaru se povlačilo i po medijima i zbog spora sa susjedima na parceli na kojoj je sagrađen hotel zbog čega je jedna stanarka tužila i dobila tužbu protiv države u Strasbourgu.

Njegova supruga Lovela Čokara formalna je vlasnica boutique Hotela 9 prekoputa zagrebačkog Autobusnog kolodvora.

  • +10
Policija pronašla sto kilograma kokaina među bananama Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL